Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto na kontinentu

Ma kakvo more kad imamo naše rijeke

03.08.2016., plaza Copacabana, Osijek - Gradjani kupanje u moru zamijenili onim u rijeci Dravi. DKS_56141707 Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/10
05.08.2016.
u 14:27

– Tu negdje mi je bivši dečko, možda i neki budući... Poznajemo pola plaže i tu nam je bolje nego na moru – priča Nika Stanišić

Nisu svi pobjegli na more. Dokaz su Karlovac i Osijek čije riječne plaže vrve ljudima poput morskih, a sudeći po zadovoljstvu kupača, na kontinentu se provode dobro kao na moru.

Užitak u centru grada

– Tu negdje mi je bivši dečko, možda i neki budući... Poznajemo pola plaže i tu nam je bolje nego na moru – priča Nika Stanišić koja je s prijateljicama Lucijom Petrović i Teom Rimac koja je na ljetovanje u Karlovac došla iz Njemačke, zauzela najbolje mjesto na Foginovom kupalištu uz Koranu. Kažu da su bile i na Jadranu, ali da im je brzo dosadilo. – Kupalište je odlično, ali društvo je najvažnije – kažu smiješeći se djevojke koje privlače pažnju mladića koji kartaju u hladu pored deset metara visoke skakaonice. Foginovo kupalište je mjesto na kojem brojni Karlovčani provode godišnji odmor, osobe s invaliditetom mogu u rijeku u posebnim kolicima i dizalom, postoji škola plivanja, u vodi se može vježbati s trenerima, trenirati joga, igrati odbojka, vaterpolo...

– I što vam više treba. Mogu biti na moru, moja je obitelj otišla, no ja sam ostala jer je predivno. Rijeka je čista, postoje kabine, tuševi, zapravo puno više nego što imaju neke poznate plaže na Jadranu – priča nam Dorja Stunić. Sadržaja je puno, i za starije i mlađe kojima je najzanimljivija skakaonica. Upravo na “ceneru” u akrobacijskom skoku zatekli smo Adrijana Čulu koji je iz Njemačke došao u posjet prijateljima.

– Što se mogućeg utapanja tiče, ove godine nismo imali posla. Kupači su sve oprezniji, a i škola plivanja odgojila je generacije dobrih plivača. Pomažemo im u svemu, pa i kod zdravstvenih problema, a donose nam i stvari koje pronalaze na plaži – priča Dino Babić, predsjednik karlovačkog Kluba spasioca na vodama. Njih devet, trojica po smjeni, brinu se za kupače na Korani...

U Osijeku na Dravi ista priča. Samo nasmiješena lica.

Kanađanke vole Slavonce

– Rijeka je čista, dečki su zgodni, a zaigra se i picigin. Baš kao na moru! Ne nedostaje ništa – kažu sestre Ana i Lucija Čutura koje su u Osijek doputovale iz Kanade.

– Dečki su otvoreniji nego u Kanadi, prilaze i razgovaraju, dobri su! – kažu. Na najpoznatijoj gradskoj plaži Copacabani djevojkama poglede privlače isklesana tijela slavonskih galebova. Ivan Š., 18-godišnji student ekonomije, kaže: – Naučio sam cijeniti našu Dravu, ljepša mi je od mora! Figuru održava odlascima u teretanu svaki drugi dan. A kakve su mu cure na kupalištu? – Zadovoljan sam – kima uza smiješak.

>> VIDEO Pogledajte kako izgleda kad plažu 'okupira' 130 tisuća ljudi

Ključne riječi

Komentara 8

ZA
zajgorec
15:26 05.08.2016.

i u varaždinu je isto tako nigdje žive duše☺

JD
jdoranic
11:56 06.08.2016.

"Bolje nego na moru"? ma nemojte me... znate onu basnu - rekla je lisica "kiselo je grožđe"...

5A
5ar
17:36 06.08.2016.

Nisa skužio, o kojem "kontinentu" se piše...jel neko zna? il možda autor samo koristi riječi koje ne razumije? :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije