Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKI RESORT U PETRČANIMA

Ljekovitost vode – eliksira života

02.07.2019.
u 07:00

I domaći i strani gosti obožavaju uživanje u skladu i snazi prirode i mora

Od davnina je poznato da je voda eliksir života, prožet senzacionalnim učincima. Potiče prokrvljenost, aktivira izmjenu tvari i igra glavnu ulogu u blagostanju organizma. Čista jadranska voda poznata je pak po svojoj jedinstvenoj kvaliteti i vitalizirajućim sastojcima. Tek kada su naše stanice optimalno opskrbljene vodom i zrakom, osjećamo se snažno i zdravo.

U Falkensteiner Acquapura SPA svijetu glavnu ulogu ima voda. Ovaj ekološki resort – u sklopu kojeg je ekskluzivan i bajkovit wellness prostor Spa & Hotel Iadera – mjesto je na kojem se uvažava i poštuje sklad i snaga prirode i mora. Nalazi se u Petrčanima pokraj Zadra.

Gosti kompleksa, a uz domaće tu su i strani, imaju prilike uživati u elegantnom, prostranom i ugodnom okružju Acquapura SPA sa 17 tretmanskih prostorija, tri privatna SPA suita, nekoliko unutarnjih i vanjskih bazena, više relax prostorija u kojima se poslužuju opuštajući čajevi nakon tretmana, sauna svijeta s jedinstvenom panorama saunom smještenom ispod zemlje s prekrasnim pogledom na zadarski arhipelag te modernom interpretacijom turskog hamama. Kako bi što vjernije oživjeli osjećaj istinskog turskog uživanja u hamamu (kupaonici), u hotelu objašnjavaju da su osmislili cijeli proces kupanja koji započinje ulaskom u prostor za kupanje, gdje svaki gost dobiva pestemal, tradicionalnu tursku maramu koju koristi tijekom cijelog hamam iskustva.

Nakon osnovnog tuširanja, gosti odlaze u luksuzni, mramorni bazen gdje sjede uživajući u toploj vodi koja se prelijeva iz posebnih bakrenih posuda. Tako odmorni i oprani odlaze leći na zagrijano kamenje, ogrnuti mokrom pamučnom tkaninom. Zagrijano kamenje, naime, otvara pore i opušta mišiće te se luče otrovne tvari iz organizma, a koža postaje nježna i meka. Parenjem tijela, kupanjem i masažom postiže se ujednačenost duha i tijela, a sam čin kupanja u hamamu je izrazito hedonistički.

– Hamam tretman je tradicionalan tretman potekao iz Turske gdje se već nekoliko tisuća godina znaju njegovi pozitivni učinci na tijelo i duh. Djeluje opuštajuće – jedinstveno iskustvo u kojem voda pokazuje svu svoju moć kao izvor života – kaže Ana Žunić spa menadžerica hotela Iadera o korisnosti i ugodnosti ovoga odavno poznatog obreda kupanja. Peeling tijela provodi se tijekom svakog hamam tretmana te dubinski čisti kožu, potiče regeneraciju i koža postaje vidljivo nježnija, čišća i svježija. Nakon čišćenja kože slijedi masaža tijela sapunicom. Rezultat je mekša, nježnija koža, kao i osjećaj potpune opuštenosti. Topla pjena dodatno pridonosi ugodnom tjelesnom osjećaju.

Ovi luksuzni tretmani za opuštanje tijela i duha traju od 60 do 120 minuta, a cijena im je od 532 do 1500 kuna po osobi. Nakon svakog tretmana poslužuje se suho voće i piće koje se određuje u skladu s odgovarajućim tretmanom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije