Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male tajne

Koje su to stvari koje sretni parovi čine drukčije?

par
Foto: Shutterstock
03.05.2014.
u 17:14

Istraživanja potvrđuju da je stres u vezi uzrok depresije, stoga vam donosimo popis stvari koje sretni parovi rade drugačije

Veza ispunjena nezadovoljstvom može loše utjecati na vaše emocionalno stanje, ali i opće zdravlje. Čak i istraživanja potvrđuju da je stres u vezi uzrok depresije. “Life Coach” Mike Bundrant otkriva koje su to stvari koje sretni parovi čine drukčije i što je to što ih izdvaja iz većine.

1. Sretni parovi iznenađuju jedno drugo

Ako ne zadovoljite raznolikost u životu, postat će vam dosadno, a dosada je smrtonosna za vezu.Što možete učiniti? Iznenadite partnera nekom sitnicom. Recite mu da ga volite, izvedite ga, spremite večeru, ponudite mu masažu.

2. Sretni parovi održavaju fizički kontakt

Nije riječ samo o seksu. Riječ je o tome da jedno drugome osjetite tijelo. Dugo se grlite, ljubite se. Fizički kontakt oslobađa oksitocin, hormon zadužen za povezivanje ljudi.

3. Sretni parovi znaju vještinu komunikacije

Vještina komunikacije odvija se kroz tri od pet osjetila, a najbolje ju je prenijeti onim osjetilom koje vaš partner uvažava. Vizualni tipovi vole vizualne dokaze ljubavi – poklone, lijepo odijevanje i sl. Slušni tipovi vole čuti lijepe izraze ljubavi. Osjetilni tipovi vole dodire – zagrljaje, poljupce, držanje za ruke.

4. Sretni parovi su spremni priznati svoju krivicu

Ako stalno tražite krivca za probleme, a nikad ne preuzimate tu krivicu na sebe, ta loša strategija samo će dovesti do međusobne netrpeljivosti i odbojnosti.

5. Sretni parovi ne zaboravljaju na nježnost

Nježnost je ona karika koja nedostaje većini parova, a ujedno je najvažniji čimbenik u određivanju uspjeha veze.

6. Sretni parovi shvaćaju da je prijateljstvo važnije od obitelji

Nedavno istraživanje pokazalo je da su ljudi daleko sretniji kad su okruženi prijateljima nego članovima obitelji. Dobar prijatelj prema vama se nikada neće odnositi s nepoštovanjem.
Ako ste prijatelji, više ćete cijeniti svoju vezu.

>>Razbijena još jedna ljubavna zabluda: Suprotnosti se ne privlače

Komentara 1

KO
komentatorv3
18:38 03.05.2014.

Njeznost i fizicki dodir su precijenjeni. U najretnijoj sam sam vezi dosad i najeugovecnijom a opce ne forsam ove 2 stvari. Sve je individualno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije