Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kamperi iznimno popularni u pandemiji

Kamperi iznimno popularni u pandemiji
13.05.2021.
u 11:05

Kamperi su savršeni za odmor u pandemiji. Ako želite iznajmiti vozilo za ljeto, odmah biste trebali rezervirati. Dajemo savjete na što treba pripaziti.

Zamislite: Vozite se iza ogromne staklene površine (vjetrobranskog stakla) kroz prekrasne krajolike. Prolazite planine, obale i šume bez rizika od zaraze. U vozilu se nalazi vlastita kupaonica sa tušem. Ako sami kuhate i jedete u vozilu, niti ne dolazite u priliku da vam bude neugodno zbog susreta s potpunim strancima.

Posebno djeca uživaju u doživljaju vožnje u kamperu. Nijedan drugi tip putovanja, a niti smještaja ne može ponuditi ni približnu razinu zabavnih sadržaja za najmlađe kao što je to sa kamperom u kampu. Ljepota svega je da vi pritom možete biti potpuno opušteni, budući da se djeca nalaze unutar granica kampa te pod nadzorom animacijskih timova. Ne treba posebno naglašavati da sretno i zaokupljeno dijete podrazumijeva sretne roditelje, koji će napokon pronaći malo vremena i za sebe.

U pandemiji kamperi su savršeni pratitelji za odmor. Kamperi su posebno sigurni i prikladni za trenutnu situaciju, jer putujete uglavnom pojedinačno i neovisni.

Velik broj turista već je iskusio prednosti korištenja kampera ljetnom periodu u pandemiji u 2020. godini, kada je potražnja za kamperima eksponencijalno porasla.

A ove godine? Prema istraživanju Njemačkog auto kluba ADAC, putovanja sa kamperima također će biti vrlo popularna i u 2021. godini.

„Mnogi turisti također vjeruju u to i zato ih je dosta već rezerviralo. Rezultat toga je da se već kod nas pojavljuju uska grla pri izradi rezervacija. Ako ne želite ostati praznih ruku, trebali biste razmotriti gore navedeno i poslati upit za rezervaciju već danas.“, kaže Željko Matanović, Voditelj Projekta iz jedne od vodećih hrvatskih tvrtki koji se bave iznajmljivanjem i prodajom kampera i opreme za kampiranje CAMPGO Campers.

Trend kampiranja je u velikom porastu i u zemljama Europske unije. Prema podatcima Njemačkog udruženja „Der Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD)“ u proteklih 12 mjeseci u Njemačkoj je porastao broj novoregistriranih rekreacijskih vozila za 43% u odnosu na isti period godine ranije. Iz CAMPGO Campers nam kažu „ Zbog velike potražnje za kamperima isporuka novog kampera (Dethleffs i Hymer) iz tvornice u Njemačkoj čeka se i do 2 godine.

Kako izgleda najam kampera za godišnji odmor

Ako Vam je godišnji odmor vezan za ljetne praznike, preporučamo da rezervirate kamper odmah. To se posebno odnosi na obitelji koje ovise o većim kamperima. Kamperi s više od dva ležaja brzo se rezerviraju za sezonu.  

Oni koji putuju izvan ljetne sezone imaju bolje izglede za rezervaciju kampera. Uz fleksibilnost u razdoblju najma, još uvijek možete pronaći kamper po vašoj mjeri za srpanj ili kolovoz. 

Razvoj cijena 2021. godine

Iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH) potvrđuju da će cijene kampera i smještaja u kampovima ostati uglavnom na istim razinama kao i prethodne godine.

Ako želite ultimativno iskustvo putovanja sa „kućom na kotačima“ to će Vas koštati otprilike 100-tinjak eura po danu.  U predsezoni i po zimi najam kampera postaje jeftiniji.

A kako bi na odredištu imali svu potrebnu opremu uz kamper možete još iznajmiti i dodatnu opremu: roštilj, bicikle, romobile, GPS uređaje, stolce za kampiranje, stolove za kampiranje i dr.

Provjera dostupnosti i izrada rezervacije

„Zbog velike potražnje za uslugom izradili smo sustav koji omogućuje klijentima na web stranici campgo.hr automatizirani sustav rezervacija, cijena i raspoloživosti. Nadalje, klijentima smo zbog pandemije omogućili i online plaćanje, a sve u svrhu kako bi sam postupak rezervacije potpuno digitalizirali, te na taj način olakšali i poboljšali klijentima iskustvo odabira, rezervacije i plaćanja  kampera“, kaže Željko Matanović, Voditelj Projekta CAMPGO Campers.

Higijena u doba korone

Mnoge tvrtke za iznajmljivanje kampera koriste se posebnim strojevima za borbu protiv virusa i bakterija koje unutrašnjost čiste raznim sredstvima za dezinficiranje prije nego što predaju vozilo novom najmoprimcu.

„Trenutno radimo na video uputama za klijente koje ćemo prije primopredaje slati klijentima te u kojima se objašnjavaju funkcije vozila, od grijanja do nivelacije vozila, a sve kako bi smanjili izravne kontakte s kupcima na minimum obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom.“, kažu nam iz CAMPGO Campers.

Pravila za otkazivanje ili ponovno rezerviranje

U principu, najmodavci su se već pokazali kao vrlo susretljivi u prethodnoj godini s otkazanim rezervacijama povezanim s koronom. U slučaju državnih ograničenja putovanja, besplatno otkazivanje rezervacije je obično moguće bez ikakvih problema i to do 30 dana prije planiranog početka putovanja, ponekad čak i u kraćem roku.

Iz KUH-a savjetuju putnike da provjere različite ponude i međusobno ih uspoređuju, a posebno obrate pozornost na uvjete otkazivanja rezervacija.

Savjeti za odmor s kamperom

Postoje kamperi u različitim težinskim kategorijama - od popularnih VW Bulli do velikih vozila sa integriranim garažama za bicikle ili čak za aute. Ako ste početnik Udruga kampista Hrvatske preporučuje kompaktna ili manja vozila.

Budući da velik broj kampera spada u kategoriju težine do 3,5 tone, možete ih voziti s normalnom vozačkom dozvolom klase B. Ako želite unajmiti kamper do 7,5 tona, morate imati vozačku dozvolu kategorije C.

Važno: Kamperi voze drugačije, visoka struktura osjetljiva je na vjetar, ponašanje kočenja je neobično.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije