Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao...

Kakve veze ima seks s trajanjem života? Studija je pokazala zanimljive rezultate!

Shutterstock
08.03.2024.
u 19:33

Nije samo za užitak...

Prema istraživanju koje je proveo neuropsiholog David Weeks iz edinburške bolnice Scotland's Royal dobar i redovan seks pomaže pri otpuštanju hormona koji blagotvorno djeluju na cijelo tijelo, od smanjivanja osjećaja boli pa do smanjenje izloženosti kardiovaskularnim bolestima.

Seks se može smatrati i odličnim načinom fizičke aktivnosti koja jača mišiće te ubrzava srčani ritam i disanje te nas štiti od brojnih srčanih bolesti, piše Psychology Today. 

VEZANI ČLANCI: 

Provedeno nad 3.500 ljudi od 18 do 102 godine, istraživanje je otkrilo kako prakticiranje spolnih odnosa tri puta na tjedan produljuje život za čak deset godina. Osim duljeg života, redovit i uzbudljiv seksualni život može žene i muškarce zaštititi od teških oboljenja poput raka dojke, raka prostate, kardiovaskularnih bolesti, ali i smanjiti negativne učinke stresa.

Seks umanjuje rizik oboljenja od raka dojke u žena, jer se tijekom spolnoga odnosa luči hormon oksitocin, koji se inače pojačano luči za vrijeme porođaja i dojenja bebe. Muškarce seks pak štiti od raka prostate jer se ejakulacijom 'čisti' žlijezda prostate, jer se za to vrijeme izbacuju nakupljene kancerogene tvari.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Komentara 1

MO
montello
09:27 09.03.2024.

svaki dan treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije