Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okusi sezone

Kako pripremiti savršenu roladu od kestena? Samo slijedite recept koji nam je darovala chefica Ana Grgić Tomić!

Esplanade Zagreb
28.10.2022.
u 07:00

Ova otmjena verzija omiljenog jesenskog kolača jednostavno se priprema, a s nogu će vas oboriti kombinacija kestena i želea od kandirane naranče koji ovoj roladi daje vrlo otmjenu aromu. Uživajte!

Miris pečenih kestena na ulicama sa sigurnošću nam govori da je jesen stigla, donoseći sa sobom bogate, šarene i slasne plodove. Ovo orašasto voće ima visoku energetsku vrijednost koja se termičkom obradom udvostručuje i zato ga često koristim u pripremi pirea, juha, te drugih slatkih i slanih jela. Isprobajte ovu kombinaciju pjenastog kestena i slatke naranče – sigurna sam da ćete u svakom grizu osjetiti savršen omjer svježine i energije. Uživajte u pripremi i dobar tek – poručuje Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.

Foto: Esplanade Zagreb

Kesten rolada s kandiranim narančama

Za biskvit:

3 jaja

9 dag glatkog brašna

8 dag smeđeg šećera

3 dag kakaa

Priprema:

Promiješajte jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. U brašno dodajte kakao te smjesu spojite s jajima i šećerom. U prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva stavite biskvit i pecite ga 4-5 minuta. Ohladite biskvit.  

Za kremu:

30 dag kesten pirea

10 dag šećera u prahu

1 vanilin šećer

2 dag želatine

0.5 l tučenog slatkog vrhnja

10 dag tamne čokolade

malo ruma po želji

Priprema:

Želatinu namočite u hladnoj vodi. Čokoladu otopite na pari. Kesten pire pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i rumom te dodajte otopljenu čokoladu, želatinu i tučeno slatko vrhnje.

Za žele od kandirane naranče:

200 g kandirane naranče

800 ml cijeđenog soka naranče

10 dag šećera

štapić cimeta

anis

mahuna vanilije

1 dag praha agar-agar

Priprema:

Koricu naranče i sok cijeđene naranče usitnite štapnim mikserom. Kuhajte zajedno s cimetom, mahunom vanilije, anisom te šećerom. Procijedite kada smjesa zavrije te dodajte agar-agar. Kuhajte kratko na laganoj vatri. Smjesu ulijte u posudu za pečenje, ohladite i narežite na trakice. Kremu stavite u silikonski kalup, u sredinu utisnite trakicu želea, prekrijte s ostatkom kreme. Na vrh stavite biskvit te ostavite da se rolada hladi 24 h. Nakon hlađenja, glazirajte po želji čokoladom ili nekom drugom ocaklinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije