Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program CAP

Kako osnažiti djecu da se odupru nasilniku

nasilje
Goran Stanzl/Pixsell, arhiva
10.11.2010.
u 14:57

Predavačica je Jeannette Collins, direktorica programa i kurikuluma u Međunarodnom centru za prevenciju napada (International Center for Assault Prevention – ICAP) iz SAD-a

"Kako osnažiti djecu da budu sigurna, jaka i slobodna - prevencija zlostavljanja djece primjenom CAP programa" naziv je javnog predavanja koje će se održati u petak 12. studenog na Kaptolu 27 u organizaciji roditelja iz udruge "Korak po korak" i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Predavanje će održati Jeannette Collins, direktorica programa i kurikuluma u Međunarodnom centru za prevenciju napada (International Center for Assault Prevention – ICAP) iz SAD-a.

CAP je jedan od najuglednijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu. Udruga roditelja ‘'Korak po korak’' inicirala je njegovu primjenu u Hrvatskoj 1999. postavši ICAP-ov regionalni trening-centar za Hrvatsku. Danas program izvode brojni CAP-ovi  timovi u vrtićima i osnovnim školama uz financijsku potporu više ministarstava i tijela lokalne samouprave. 

CAP poučava djecu prevencijskim strategijama u slučaju vršnjačkog nasilja (bullyinga), te u slučajevima napada nepoznate ili poznate odrasle osobe (pokušaj otmice).  CAP je jedini program u Hrvatskoj namijenjen prevenciji seksualnog zlostavljanja djece predškolske i osnovnoškolske dobi.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom  Grada Zagreba podržava i sufinancira CAP od 2001. godine, kao jedan od važnih preventivnih programa kojim se doprinosi realizaciji nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece do 2012.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije