Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijeljene reakcije

Jesu li ove maske uvredljive ili ne? Neki medicinari smatraju da jesu

Boohoo
21.04.2020.
u 11:30

Uvrijedilo ju je što jedan modni brend pokušava zaraditi na maskama kojih, u ovoj teškoj situaciji, nema dovoljno u bolnicama.

Medicinska sestra napala je brend Boohoo zbog prodavanja zaštitnih maski (koje i nisu zapravo dovoljna zaštita) kao modni dodatak s raznim natpisima, prenosi Metro.

Htjela je ostati anonimna, ali osjetila je potrebu da se pobuni protiv brenda koji ovakvu tešku situaciju za cijeli svijet, pokušava iskoristiti kako bi zaradio. 

Boohoo je napravio maske i za žene i muškarce, neke su s crtežom kostura, neke nose natpis 'eat, sleep, isolate, repeat' što bi u prijevodu značilo 'jedi, spavaj, izoliraj se, i tako u krug', a na nekima piše 'quarantine queen' odnosno 'kraljica karantene'. Svaka košta 5 funti (45 kuna), a na njihovoj stranici uz proizvod piše da se ne bi trebao nositi kao zaštita što je posebno razljutilo ovu medicinsku sestru.

Foto: Boohoo

Žene u izolaciji uživaju bez grudnjaka, a stručnjaci otkrivaju koliko je to pametno:

Dio korisnika društvenih mreža stalo je na stranu medicinske sestre, dok drugi dio ne vidi ništa loše u tome jer Boohoo nije jedini brend koji je odlučio napraviti zaštitne maske s uzorkom i zaraditi na istim. "Ovo je stvarno neprimjereno, slažem se sa sestrom", glasi jedan od komentara dok se drugi ne slaže s njim: "Savjetuju nam da nosimo bilo kakvu zaštitu preko usta, ne nužno medicinske maske, pa što je loše u tome da Boohoo prodaje ovakvu vrstu maske?"

Foto: Boohoo

Foto: Boohoo

"Prodaju maske koje nemaju nikakvu funkciju. Kao medicinska sestra zaista smatram da je ružno to što su se zaštitne maske počele prodavati kao modni dodatak dok mi u bolnicama nemamo dovoljno zaliha. Odvratno!", kaže medicinska sestra, a podijelila je i poruku koju je poslala brenu Boohoo na svom Instagramu: "Ljudi su ozbiljno bolesni i umiru od ove grozne bolesti, a vi mislite da je prikladno prodavati maske koje nemaju apsolutno nikakvu zaštitu? Ovo nije šala!".

Boohoo se još uvijek nije oglasio na njezine prozivke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije