Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bez razloga

Jeste li se ikada pitali čemu služi rupa na umivaoniku? Ima čak dvije važne funkcije!

Shutterstock
08.11.2023.
u 07:00

Mnogi predmeti koje viđamo i koristimo svakodnevno imaju na sebi neke dodatke za koje ni ne znamo čemu zapravo služe pa tako i umivaonik ima rupicu za koju mnogi ni ne znaju zašto je tamo

Jeste li se ikada zapitali čemu služi rupica blizu vrha vašeg kupaonskog umivaonika? Naime, ovisno o dizajnu vašeg umivaonika, on može imati jednu, dvije ili tri rupe, a one se mogu pojaviti između ventila na slavini, okrenute prema vama, ili ispod ruba, okrenute prema ogledalu, piše Family Handyman.

Naime ta rupica ima dvije namjene, a ima i svoje ime. Zove se porcelator i prva joj je funkcija omogućiti vodi da brže otječe.

VEZANI ČLANCI:

Sprječavanje prelijevanja: Ako začepite umivaonik i pustite vodu i zaboravite na to, višak tekućine će kroz tu rupu ulaziti u sustav odvodnje i tako spriječiti da voda počne curiti po podu. No, ako voda iz slavine curi jakim mlazom, tada će prelijevanje samo biti odgođeno. Nemojte se posve opustiti kada pustite vodu, a odvod ste začepili.

Ništa manje bitna, druga funkcija joj je da ako se dogodi da je donja rupa začepljena, vode ode kroz gornju, jer je i ona povezana s glavnom odvodnom cijevi. Ako dođe do nekog začepljenja, voda će se početi vraćati kroz manji otvor na umivaoniku.

Mikrobiolog otkrio: Evo koliko su sudoperi zapravo prljavi, čak i nakon temeljitog čišćenja!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije