Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosadni nametnici

Jednostavnim trikovima spriječite da vam ove jeseni pauci ulaze u dom

shutterstock
03.09.2021.
u 07:00

Ovi nepozvani gosti mogli bi vaš dom pretvoriti u svoj ako ne pazite na nekoliko stvari.

Viđamo ih po dvorištu i prostorijama i ljeti, ali dolaskom hladnijih dana pauci se mogu zavući u vaš dom i uzrokovati probleme ako se razmnože. Kako biste to spriječili, isprobajte ove savjete.

1. Ulje paprene metvice i eterična ulja
Udovima čuju zvukove i osjete mirise, a paprena metvica nije im baš najomiljeniji. Stavite ulje i vodu u bocu s raspršivačem i poprskajte prostorije po domu, kutove i tamnija područja. Osim metvice, ne vole ružu, cimet, lavandu ni ulje čajevca.

2. Pazite na pukotine
Pauci neće hodati vašim dnevnim boravkom ili spavaćom sobom tek tako, ako se nemaju gdje zavući. Pripazite da sanirate sve pukotine u zidovima, stropu i podovima kako ne bi mogli stvoriti 'dom' kod vas.

3. Redovito čistite
Pazite da nigdje ne ostavljate hranu, da skupljate mrvice i ostale sitne insekte kako ne biste privukli ove dosadne nametnike. Redovito usisavajte prostorije kako ne bi razvukli mrežu negdje, prenosi Metro.

Scena iz horor filma u Srbiji, smrdljivi martini joj okupirali stan

1/1

Psić uletio u kadar u prijenosu uživo: "Samo čeka poslasticu!"

Ključne riječi

Komentara 2

NE
neutrin0
09:16 03.09.2021.

Pauci su možda dosadni, ali uopće nisu nametnici. Oni jedu nametnike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije