Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte već danas

Jednostavni savjeti s kojima ćete produžiti trajanje mirisa, parfema ili toaletne vode

Shutterstock
12.08.2021.
u 15:30

Miris raspršite na pulsne točke: zapešća, iza uha, iza koljena i unutar laktova, područja koja reagiraju zbog topline najjače emitiraju miris, kaže Vince Spinnato

Iako neke formule mirisa ne traju dugo (poput na primjer raznih sprejeva za tijelo) postoje načini da miris na tijelu ostane duže.

1. Poprskajte se mirisom nakon tuširanja

Nakon tuširanja,, pore se u pari otvore, što je savršena priprema kože za nanošenje mirisa, kaže izvršni direktor TurnKey Beauty Ltd Vince Spinnato. Ipak, dodaje, nemojte parfem nanositi dok je koža još mokra, jer će se nestati kad se osušite. "

2. Prvo navlažite kožu

Prije nanošenja (ili ponovnog nanošenja) mirisa, navlažite kožu omiljenim losionom ili kremom na bazi ulja. Formulacije bez mirisa su idealne, ali ako želite miješati i uskladiti svoje mirise, slobodno upotrijebite mirisnu hidratantnu kremu.

- Suha koža neće zadržati miris, pa je najvažnije pravilo da koža bude vlažna - kaže stručnjakinja za mirise i začetnica brenda Formulary 55 Cordelia Smith.

Za najbolje rezultate, kaže Smith, otuširajte se, osušite, pa prije prskanja navlažite kremom ili losionom.

Velika međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

1/11

3. Ciljajte pulsne točke

Miris raspršite na pulsne točke: zapešća, iza uha, iza koljena i unutar laktova, područja koja reagiraju zbog topline najjače emitiraju miris, kaže Spinnato.

4. Poprskajte i kosu

Ako ste ikada slučajno poprskali parfem po kosi, mogli ste primijetiti da se miris zadržava dulje nego na koži. 

- Miris na pramenovima kose trajati će cijeli dan, kaže Spinnato, a možete kupiti i mirise iza kosu koji su obično nešto manje koncentrirani i formulirani s  uljima za njegu kose.

5. Nemojte trljati zapešća jedno o drugo

Ne samo da tako umanjuje kvalitetu mirisnih nota, već možete poremetiti i svoj cjelokupni mirisni profil, kaže Spinnato za Real Simple..

6. Bacite stare parfeme

Datumi isteka mirisa variraju, ali u prosjeku traju od dvije do deset godina. Ako parfem čudno miriše ili je promijenio boju, vrijeme je da ga bacite, kaže Smith i napominje da je parfeme najbolje držati na hladnom i mračnom mjestu.

Širi se strahoviti toplinski val sa Sjeverne Afrike na jug Europe

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije