Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Jedna promjena u prehrani može vam pomoći da puno bolje spavate, otkrivaju stručnjaci

Shuttershock
02.02.2022.
u 07:00

Mnoga istraživanja pokazala su da je jedna vrsta prehrane usko povezana s dobrim snom

Ako vas prate problemi sa spavanjem i ništa vam ne pomaže, ni rani odlazak na spavanje, rano ustajanje, nekorištenje mobitela u krevetu, tjelovježba, možda biste trebali promijeniti jednu stvar – prehranu.

Kako prenosi MSN, stručnjaci su otkrili da postoji vrsta prehrane koja poboljšava kvalitetu sna, a to je mediteranska. 

Već godinama se govori kako je ova vrsta prehrane najzdravija, a mnoga istraživanja pokazala su da je usko povezana s dobrim snom – pomaže da brže utonete u san i da spavate bez ometanja i buđenja cijelu noć.

Volite li spavati u hladnoj ili toploj sobi: Provjerite koja je temperatura idealna za miran san!

Autorica studije objavljene u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, Katherine Wilson, rekla je: "Čini se da oni koji jedu više vlakana i zdravih masti, voća i povrća i omega-3 masnih kiselina bolje spavaju. Ipak, trebamo još istraživati da otkrijemo u čemu je točno tajna."

Dodala je i da druge navike poput manjeg unosa kofeina kroz dan i nekorištenje mobitela ili gledanje televizije prije spavanja mogu pomoći da osoba bude odmornija idućeg dana.

Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?

1/5

Komentara 1

TA
Tajg
10:25 02.02.2022.

Pura, maslina, rajčica, orah i domaći kruh, šta ima bolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije