Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagotvoran učinak

Jedete li sir, možete smanjiti rizik od šećerne bolesti

proizvodi hrvatskog sela
Slavko Midžor/PIXSELL
27.07.2012.
u 12:32

Sirevi mogu povoljno utjecati na organizam, ali treba paziti da ih se ne konzumira u prevelikim količinama

Sirevi ponekad sadrže veliki udio masti, no nedavno je istraživanje pokazalo da umjerena konzumacija od nekoliko kriški sira dnevno može smanjiti rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2 za 12 posto, piše Daily Mail.

Znanstvenici nisu sigurni zašto sir tako djeluje na organizam. Pogotovo zato što drugi mliječni proizvodi nisu dali sličan rezultat. Ipak, vjeruju da hranjivi sastojci koji nastaju fermentacijom u procesu dozrijevanja sira umanjuju rizik obolijevanja od od šećerne bolesti.

Ovaj mliječni proizvod može debljati pa ga mnogi izbjegavaju jer žele održati vitku liniju. Ipak, okidač za dijabetes pretjerana je tjelesna težina pa stručnjaci preporučuju da se ne konzumiraju velike količine jer to moglo biti pogubno za liniju, ali i zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije