Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Jamie Oliver podijelio recept za savršeno pečeni krumpir: 'Mekan iznutra i hrskav izvana'

TikTok/@jamieoliver
13.03.2023.
u 07:00

Svoje je video nazvao '11/10 recept za pečeni krumpir', a u njemu je objasnio kako će se krumpir ispeći bolje nego ikad.

Svako toliko popularni britanski kuhar objavi neki kulinarski savjet ili recept, a na tisuće vjernih obožavatelja s društvenih mreža pohrli u svoje kuhinje isprobati njegovu ideju; a tako je bilo i nedavno kad je Jamie Oliver na svom TikTok profilu otkrio kako savršeno ispeći krumpir.

Oliver je tada podijelio i korak za koji kaže da ga mnogi ljudi zaborave napraviti, a koji on naziva ključnim ako želite da vam krumpiri budu savršeno pečeni - hrskavi izvana, a mekani iznutra.

.

Svoj je video Oliver nazvao '11/10 recept za pečeni krumpir', a u njemu objašnjava:

“Prvo sam krumpir skuhao u slanoj kipućoj vodi, oko 10 minuta.“ 

@jamieoliver 11/10 #roastpotato recipe 🔥 #potato #potatoes #roast #roastpotatoes #roasties #foodtiktok #sundayroast #roastdinner #budgetfriendly #savingmoney ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Nakon toga ga, kaže, treba procijediti i dobro 'protresti' u cjedilu pa dodati žlicu ulja i par kapi vinskog octa. 

Tada je krumpir spreman za pećnicu gdje se na 180 °C peče otprilike 50 minuta.

Za 40 minuta Jamie vadi pladanj iz pećnice i s gnječilicom nježno pritisne svaki krumpir, da se rastvori.

“Svaki krumpir pritisnite pa ih vratite unutra na još deset minuta.“, rekao je, a njegov je video u par dana prikupio nevjerojatnih 477,1 tisuća pregleda.

"Da, i ja to radim!", napisao je jedan TikTok korisnik, a mnogi su odmah odlučili isprobati novi trik 'golog kuhara'.

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:12 13.03.2023.

Savršen krumpir je onaj koji ne izazove lučenje inzulina i proizvodnju tjelesne masti i ujedno pokrene još jedan korak prema inzulinskoj rezistenciji i dijabetesu tipa 2. Dakle, nema savršenog krumpira, tjestenine niti kruha. Svaki deseti stanovnik možda može podnijeti ugljikohidrate, ostali marširaju prema inzulinskoj rezustenciji, dijabetesu i dakako kardiovaskularnim bolestima (povišeni trigliceridi). Liječnici i kuhari najpozvaniji su davati savjete o prehrani za dugovječnost, a najmanje znaju o tome (što ih ne sprječava da i dalje daju svoja mišljenja). Prilično besmisleno, a onima koji to ne znaju, i prilično opasno.

DR
drAma
12:38 13.03.2023.

Molim tutorijal i za kuhanje hrenovki da se nacija educira.

DU
Deleted user
12:06 13.03.2023.

A, Jamie, legenda. :) Baš san ga volila gledati. Prva liga i baš drag lik (barem na televiziji).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije