Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Ispričao na Redditu: 'Ostavio sam napojnicu od 15 posto, a ono što je konobarica napravila bilo je strašno...'

Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'
08. siječnja 2021. u 11:30 41 komentara 65542 prikaza
Foto: Shuttershock

"Trebao je to biti ugodan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja", počeo je anonimni muškarac na Redditu svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan

"Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gdje je i hrana sjajna, a gotovo da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer sam zbog koronavirusa i stol i jelo trebao unaprijed rezervirati online", rekao je. 

Račun je, kaže, iznosio samo 200-tinjak kuna, pa je ostavio 30 kuna napojnice, što je točno 15 posto, baš prema nepisanom pravilu o visini napojnice.

Prirodne katastrofe poharale Zemlju u 2020. i nanijele goleme štete, a rizik je sve veći

1 / 5
Požar u Kaliforniji

"Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'"

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad prije nije dogodilo da mu netko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu. 

 | Autor : Shuttershock Foto: Shuttershock

"Frustriran sam uzeo tih 30 kuna natrag i bez riječi izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno govorila dok smo odlazili", kaže.

Putem su se on i prijatelj složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao je li trebao drukčije postupiti.

"Jesam li joj trebao dati veću napojnicu samo zato što je to tražila?" pitao je na Redditu, gdje su gotovo svi komentirali da je dobro postupio.

"Mislim da je 15 posto u redu, ja maksimalno ostavim 20 posto, a u ovom je slučaju razlika između 15 i 20 posto u nekoliko kuna, pa ne bi bilo nikakve razlike", napisao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako je više puta kad su drugi plaćali vidio da uopće ne ostavljaju napojnice daleko pristojnijim i angažiranijim konobarima, pa se nema zbog čega preispitivati.

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!”

Trenutak potresa: Novi snažan potres jačine 5,0 pogodio područje Petrinje

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!” Video PIXSELL Photo & Video Agency

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 6. siječnja 2021.
Otvorio kafić MASKE NISU NOSILI Otvorio kafić pa ga priveli: Našli gazdu, konobaricu i goste kako piju alkohol ne želi stvoriti probleme 'Moja nećakinja poseksala se s konobarom na vjenčanju: Trebam li reći njezinom suprugu? PRESUDA KARLOVAČKOG SUDA Konobaricu nazvao kurvom, sad joj mora platiti za duševne boli
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • lajh1985:

  ne vjerujem da je ovo u hrvatskoj bilo...da ce netko reci da hoce jos vise para kao napojnicu

 • hr76:

  U Hrvatskoj napojnica nije obvezna kao u nekim drugim zemljama, ja je dajem samo ako je usluga dobra.

 • Avatar manjejeviše
  manjejeviše:

  Pametan bi zauvijek promijenio restoran. Bu.ala traži savjete na društvenim mrežama.