Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje

Imate kompleks ružnih bradavica? Riješite ga se!

Shutterstock
02.10.2018.
u 20:09

Jedino što bi vas trebalo zabrinuti jest promjena u njihovom izgledu, odnosno, primijetite li da su vaše, u normalnim uvjetima ispupčene bradavice odjednom postale ravne ili uvučene.

"... Bradavice kroz majice se naziru. Nadiru ogromne, veće i veće...", pjevaju u svom velikom hitu dečki iz grupe TBF, a mi kažemo - super! Živimo u doba u kojem su ženske grudi napokon slobodne, možda ne baš u potpunosti, ali pozdravljamo svaki napredak. Na žalost, ne uživaju sve dame jednako u ovoj slobodi jer pate od kompleksa ružnih bradavica.

Ženske grudi dolaze u bezbroj veličina i oblika i sve su divne točno takve kakve jesu. Zamislite svijet u kojem sve žene imaju iste "cice"! Dosadno i predvidljivo. Opet, postalo je posve normalno da samopouzdanje vežemo uz dijelove tijela koji su seksualizirani preko svake mjere.

Potaknuti time odlučili smo vas podsjetiti da postoje dva tipa bradavica i uputiti vas u to što se smatra posve normalnim, a što zahtijeva posjet liječniku.

- Bradavice, baš kao i grudi, dolaze u različitim oblicima i veličinama - tvrdi ginekologinja Rebecca Brightman i dodaje: - Postoje bradavice s vrlo tamno pigmentiranim areolama dok su druge toliko svijetle da se teško nazire gdje areola počinje. Uz velike grudi najčešće idu i velike bradavice, ali to nije pravilo. Zapravo, pravilo ne postoji. Možda imate bradavicu veličine kovanice od 5 kuna, a možda zauzima polovicu površine vaše dojke. U oba slučaja - imate normalnu bradavicu.

Isto je i s oblikom bradavice. U filmovima, glazbenim spotovima i pornićima vidjet ćete isključivo bradavice koje su ispupčene, po mogućnosti usmjerene prema gore no postoje i one drugačijeg oblika. Približno 20 posto žena ima bradavice koje su potpuno ravne ili uvučene.

Budući da su, barem kad se o zapadnom društvu radi, ispupčene bradavice nametnute kao mjerilo ljepote, mnoge žene s uvučenim bradavicama razvile su manjak samopuzdanja kad se radi o tom dijelu tijela. To, naravno, nije nimalo pravedno jer oblik bradavica genetski je predodređen i na njega ne možemo utjecati. Dr. Adam Kolker objasnio je za Cosmopolitan da su uvučene bradavice rezultat zadebljanog, kratkog ili nedovoljno razvijenog mliječnog kanala koji ovaj dio dojke povezuje s mliječnim žlijezdama

Dr. Kolker također naglašava da se žene s uvučenim bradavicama tijekom majčinstva mogu susresti s problemima vezanim uz dojenje. Naime, tek rođenda beba može imati poteškoću s obuhvaćanjem uvučene bradavice. Međutim, priroda se i za to pobrinula pa mnoge žene svjedoče kako su se njihove, inače uvučene bradavice tijekom trudnoće u većoj ili manjoj mjeri ispupčile, a pogotovo u trenutku kad krene laktacija. Ukoliko vaše bradavice ostanu uvučene i nakon poroda, vaša savjetnica za dojenje može vas naučiti korisnim trikovima koji doista pomažu

Dakle, možete se opustiti i uživati u svojim bradavicama jer lijepe su bez obzira na veličinu i oblik. Jedino što bi vas trebalo zabrinuti jest promjena u njihovom izgledu, odnosno, primijetite li da su vaše, u normalnim uvjetima ispupčene bradavice odjednom postale ravne ili uvučene. Dr. Brightman upozorava da to može biti rijedak, ali rani simptom raka dojke. U svim drugim slučajevima, dr. Brightman naglašava da je posve normalno imati jednu uvučenu, a drugu ispupčenu bradavicu, a postoje i bradavice koje "nemaju mira" pa s vremena na vrijeme mijenjaju oblik - od uvučenih do ispupčenih poput onih u pornićima! 

 

Ključne riječi

Komentara 1

JU
jurajuric118
21:24 02.10.2018.

e ovakve članke ja volim. o pornićima i cicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije