Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva: Plastična kirurgija

Imam izražene 'ženske brčiće' i razmišljam o trajnom uklanjanju

Žena s brkovima
Foto: Thinkstock
11.02.2014.
u 13:49

Prije tretmana dlake se ne bi smjele čupati već samo izbrijavati.

PITANJE

Imam izražene “ženske brčiće” i razmišljam o trajnom uklanjanju. (Marijana/Zagreb)

ODGOVOR

Laserska epilacija je zlatni standard za trajno uklanjanje dlačica. Svaka dlaka ima nekoliko faza rasta. Pošto raste iz korijena potrebno je korijen dlake uništiti da bi prestao rasti. Potrebno je bar 4 tretmana, svaki u razmaku od oko 6 tjedana da bi se zahvatila svaka faza rasta dlake.

Na licu je situacija malo drugačija jer su ovdje dlake više pod hormonskim utjecajem i potrebno je u pravilu vise tretmana, ponekad i više od 10. Za epilaciju se koristi nekoliko tipova lasera i izvora svjetla. Najefikasniji su Alexandrite long pulse laser, Diodni laser te Nd:Yag laser.

Koristi se i IPL ili intenzivno pulzirajuće svjetlo ali nije toliko učinkovito. Može se kombinirati sa radiovalovima što doprinosi efikasnosti. Princip djelovanja je taj da laserska zraka prepoznaje tamnu boju korijena dlake i oslobađa veliku energiju u doticaju sa bojom dlake.

Prije tretmana dlake se ne bi smjele čupati već samo izbrijavati. Kod čupanja jedan dio korijena se privremeno odstrani što smanjuje efikasnost laserske zrake.

>>Šminka besprijekorna, bunda na ramenima, a noge bose i – dlakave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije