Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajnerski profil

Iceberg: Trendi i sportsko na talijanski način

iceberg (1)
Arhiva VL
26.01.2013.
u 08:30

Namijenjen ljubiteljima casual i udobne odjeće, Iceberg je nastao kao ideja supružnika Gerani koji su obožavali pletivo. Prije 12 godina brend je preuzeo njihov sin Paolo koji ga je usmjerio prema Balmainovskoj seksi estetici

Modnu kuću Iceberg osnovali su supružnici Silvio i Giuliana Gerani davne 1962. godine, a popularnost je stekla 10-ak godina kasnije kao jedan od pionira u svijetu trendi sportske odjeće. Prve kolekcije bile su namijenjene isključivo muškarcima, a prepoznatljivima ih je učinila multipraktičnost - njihovi pleteni komadi lako su se prilagođavali svim prilikama, a Giuliana je često eksperimentirala s novim tehnikama izrade, materijalima i uzorcima. Oduševili su je radovi Jean Charlesa de Castlebajaca s kojim je započela na izradnji još jednog segmenta svog brenda. Kad je 1976. odlučila pokrenuti i žensku liniju, Giuliana nije niti sanjala da će joj klijentice uskoro postati slavne zvijezde poput Pamele Anderson, Blake Lively i Mische Barton. Izgradnju svog modnog imperija nastavila je pokretanjem kolekcije od kože, suradnje s Toyotom, accessoirea i konačno podbrenda Iceberg Jeans. Na početku tisućljeća ulogu kreativnog direktora preuzeo je Paolo Gerani koji je pokrenuo i Iceberg kolekciju za djecu. Icebreg predstavlja svoje kolekcije na talijanskom modnom tjednu, a svoje trgovine ima diljem svijeta - od New Yorka do Antwerpena. Njihova modena i urbana interpretacija sportskog looka ukrašena motivima iz crtića, izvezenim detaljima i neočekivanim printevima čini svaki komad doista posebnim!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije