Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan

Hrabri Ajax nakon azilskih dana uživa na padinama Papuka

Ajax (1)
Foto: Iz obiteljskog albuma
1/3
25.09.2011.
u 19:30

Priča o psu Ajaxu, koji je s groblja u Bistri stigao u azil u Dubravici pokraj Zaprešića, ponukala je obitelj Lipovski iz Daruvara da ga udomi.

U dvorištu azila u Dubravici pokraj Zaprešića te nedjelje bila je velika gužva. Prijatelji iz Slovenije dovezli su hranu i druge potrepštine za azilske pse, a radilo se i na uređenju prostora. Na uskom prilaznom puteljku zaustavio se automobil, iz njega su izašli Željka i Elio Lipovski, udomitelji njemačkog ovčara Ajaxa pronađenog na groblju u Bistri.

Priču vidio suprug 

Priča o psu koji je unatoč tužnoj sudbini postao pravi junak Dubravice priključivši se odredu psećih darivatelja krvi, koju su pročitali u Vrtu, potaknuo je obitelj Lipovski iz Daruvara da ga udome.

– Već smo neko vrijeme razmišljali o novom psu, dvorište nam je prazno otkad smo starog psa morali uspavati zbog bolesti. I njega smo udomili pa nam je bilo važno da opet nekoga spasimo – kaže gospođa Željka, dodajući da je priču u novinama prvi uočio suprug i odmah odlučio pomoći hrabrom Ajaxu. 

Dobroćudan i pažljiv 

U Dubravicu su naši čitatelji stigli na povratku s puta. Bili su uzbuđeni, a Ajax i prilično uznemiren. 

– Stalno se vrtio u prtljažniku, iako sam ja sjedila pokraj njega i mazila ga – priča gospođa Željka. U jednom trenu, kaže, Ajax se smirio, nekoliko puta liznuo je njezinu ruku i zatim na nju naslonio glavu. 

– Tada smo postali prijatelji. Očito je Ajax shvatio da ga nećemo ostaviti i da je sad naš – prisjeća se gospođa Željka puta do kuće. A u novom dvorištu i novi strah - sve je bilo nepoznato i drukčije, veliki prostor i sloboda. Ajax se prvih dana nije usudio ući u kuću. Tko zna, možda je mislio da ga iza hodnika čeka neki novi boks, sličan onom u Dubravici. U kuću sada ulazi sam, ali dalje od hodnika i svog kreveta u njemu ne ide.

– Ajax je jako dobroćudan i pažljiv, dopušta nam sve. I okupali smo ga bez problema – kaže gospođa Željka. Osim velikog dvorišta, Ajax svakog dana uživa i u šetnjama okolnim livadama i proplancima. Jako je radoznao. Kako i ne bi bio, dvije godine proveo je iza hladnih zidova, željan slobode i puno ljubavi. A sad je i slobodan i voljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije