Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uh...

Grudnjake bi trebalo prati nakon svakog nošenja, a evo što se događa ako to ne radite

Pixabay
16.12.2021.
u 13:30

Kada se spoje znoj, ulja kože i mrtve stanice, bakterije se masovno razmnožavaju i nakupljaju što nikako nije dobro za kožu.

Htjele to priznati otvoreno ili ne, žene većinom ne stavljaju grudnjake u pranje baš nakon svakog nošenja, ali trebale bi, pogotovo ako su ga nosile cijeli dan i oznojile se u istom. U suprotnom, može doći do iritacije kože i raznih problema, prenosi Bright Side.

Bakterije vole vlažna mjesta, a grudnjak je često takav pogotovo u dijelu ispod grudi. Kada se spoje znoj, ulja kože i mrtve stanice, bakterije se masovno razmnožavaju i nakupljaju što nikako nije dobro za kožu.

Osim iritacije i crvenila mogu se javiti akne, miteseri i prištići po leđima, ispod grudi, po prsima...

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Osim kožnih problema, mogu se javiti i neki ne baš ugodni - za pojedinca, ali i okolinu. Bakterije i vlaga dovest će do neugodnih mirisa, ma koliko god odjeća i vi bili čisti, prljavi grudnjak može proširiti te mirise.

Uz sve navedeno, možete uništiti i grudnjak ako ga ne perete redovito. Nakupine znoja i dezodoransa mogu iskriviti tkaninu i već nakon kratkog vremena od kupnje neće biti isti.

Naravno, ako grudnjak nosite kratko tijekom dana, možete ga obući 2-3 puta pa tek onda oprati, ali ako ste u njemu proveli cijeli jedan dan - i možda još odradili trening - obavezno ga stavite u pranje.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije