Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOSTI VREBAJU

Imala je više od 100 ovih stvorenja na trepavicama, evo koliko često trebate prati jastučnice

kosa trepavice lice
Foto: Thinkstock
1/3
21.12.2017.
u 10:46

Doktor Andy Millward potvrdio je da su jastučnice vrlo često pune nakupina...

Ne želimo vam pokvariti priliku za lagodan i miran san, ali morate znati da je vaša jastučnica vjerojatno vrlo prljava!

I to može imati vrlo štetne i opasne posljedice! Naime, jedna žena nedavno je otkrila da više od stotinu gnjida živi u njezinim trepavicama zbog toga što spava na jastuku s nedovoljno čistom jastučnicom dulje od 5 godina!

Radi se o sitnim malim stvorenjima koja žive u ženinim trepavicama, a mjesecima su se skupljala na jastučnici gdje su uživala u nakupinama prašine.

Doktor Andy Millward potvrdio je da su jastučnice vrlo često pune nakupina "znoja, sebuma i stanica mrtve kože" te su pogodne za razvoj gnjida i bakterija koje mogu prouzročiti probleme za vaše zdravlje, piše thesun.

Pogledajte galeriju: Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koju radite kada vas hvata prehlada

kosa trepavice lice
1/8

Stoga, ako ne želite riskirati jedan od ovakvih problema, odmah operite svoju jastučnicu! A koliko često ovisi od osobe do osobe. Ako imate masnu kožu, ili masnu kosu, trebat ćete i ćešće oprati jastučnicu pa i cijelu posteljinu. Preporuka je prati jastučnice svaka dva do četiri dana. 

Oni koji češće imaju akne trebali bi nabaviti jastučnice koje su antibakterijske. Svilena jastučnica se, pak, preporučuje onima koji imaju osjetljivu kožu ili su zabrinuti za starenje kože. 

Odlično je dobro oprati lice prije spavanja, ali treba imati na umu da je to beskorisno ako legnete na - prljave jastuke...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dras32
dras32
12:10 21.12.2017.

Jel kad tko cuo za pamucnu posteljinu i pranje na 95°C? Nece unistiti 100% grinja ali ce ih drasticno smanjit. I je li tko cuo za kako su nase bake "luftale" pisteljinu na prozorima na suncu? UV zrake također unistavaju gamad. A ova je spavala 5 god na istoj posteljini? Sigurno neka napirlitana dama, izvana gladac a unutra jadac, ima ajfon i prazan frizider.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije