Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavan trik

Evo što trebate napraviti prije pijenja alkohola da biste izbjegli mamurluk

opijanje, alkohol
Foto: Thinkstock
1/2
03.08.2015.
u 17:22

Želite li izbjeći sve ružne simptome dan nakon pijenja alkohola, znanstvenici donose vrlo jednostavno rješenje. No, ključno je to učiniti prije konzumacije alkohola.

Australska nacionalna znanstvena agencija CSIRO otkrila je da se simptomi mamurluka, uglavnom gubitak sjećanja i problem s koncentracijom, mogu izbjeći na vrlo jednostavan način. Prije alkoholnog pića potrebno je pojesti krušku ili pak popiti sok od kruške.

Znanstvenici su dosad testirali samo azijske kruške, koje se često koriste kao lijek protiv mamurluka na Istoku, a plan je proširiti testiranje kako bi se utvrdilo je li rezultat isti i s kruškama sa Zapada. Istraživanje je pokazalo da sok od kruške pomaže metaboliziranju alkohola u krvi, piše Metro news. – Uz konzumaciju soka od kruške zabilježeno je smanjenje razine acetaldehida u krvi, koji se smatra ''krivcem'' za simptome mamurluka – rekao je Manny Noakes iz CSIRO-a.

Noakes je istaknuo kako sok od kruške pomaže isključivo ako ga se pije prije alkohola jer njegova konzumacija kada je mamurluk već prisutan ne pomaže.

Za one koji će isprobati ovaj trik preporučuje se popiti 220 mililitara soka od kruške prije alkoholnih pića. Ispitanici koji su to učinili u ovom istraživanju tvrde da su u toj kombinaciji drugog dana imali manje problema s pamćenjem, koncentracijom i osjetljivosti na jako svjetlo i zvuk.

>> Uz mamurluk dvadesetgodišnjak reagira kao četrdesetogodišnjak

>> Tekila ne uzrokuje mamurluk? Sve što morate znati prije nego čašicom tresnete o šank

Komentara 7

DA
Dalkio
17:51 03.08.2015.

Fotografijom kao da savjet dajete djeci

Avatar pivapivic
pivapivic
22:38 03.08.2015.

Umjesto da pišete o štetnosti alkohola vi dijelite "savjete "

Avatar damat
damat
05:36 04.08.2015.

a koliko bih ja krušaka trebao pojesti, budući da sam kapacitet i po što se tiče alkohola? zamišljam sebe u noćnom životu, stojim na šanku i trusim zadnju od 5 krušaka koju sam donio sa sobom u ekološki prihvatljivoj pvc vrećici. vrh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije