Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božanstvena namirnica

Evo što sve možete s medom u 'kućnoj radinosti'

med
Foto: Thinkstock
1/3
14.05.2014.
u 12:29

Može zvučati čudno, ali med će zaista očistiti kožu, ukloniti mrtve stanice s nje i ostaviti kožu podatnom i sjajnom

O medu se uvijek može pisati.

med se često spominje kao proizvod iz prirode kojie pomaže u skidanju prekomjernih kilograma, ali njegova je primjena zaista jako široka. Osim što će ojačati imunološki sustav i djelovati preventivno na mnoštvo bolesti ako ga redovito konzumiramo, med možemo nanositi i direktno na kožu te očistiti lice.

Može zvučati čudno, ali med će zaista očistiti kožu, ukloniti mrtve stanice s nje i ostaviti kožu podatnom i sjajnom. Dovoljno je lice očistiti s medom 1-2 puta tjedno.

Izmješajte med sa zgnječenim rajčicama da dobijete gustu pastu. Nanesite je na lice i držite je 15- 20 minuta. zatim lice operite. Med će i očistiti kožu i nahraniti je te pomoći u uklanjanju ožiljaka.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Thinkstock

Med koristite i za hidrataciju kože. Medom namažite kožu i ostavite desetak minuta, zatim isperite lice toplom vodom.

Med će pomoći i da ojačate kosu. Koristite ga nakon što ste kosu oprali. Pomiješajte malo meda s maslinovim uljem i smjesu stavite na kosu kao masku. Držite sat vremena, zatim isperite čistom vodom.

Med ima protuupalno djelovanje i odgodit će starenje kože. Kako bi sačuvali svoju kožu bez tragova bora, namažite kožu s malo meda svake noći prije odlaska u krevet.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Za kožu možete med pomiješati i s malo ružine vodice. Namažite lice i ostavite oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Koža će biti sjajna i meka.

Mlijeko i med napravit će čuda za vašu kožu, posebice kad je riječ o zaglađivanju bora. Napravite smjesu od meda imlijeka ili meda i skute i nanesite na kožu. Ostavite tako neko vrijeme, a zatim operite lice mlakom vodom.

>>Evo kako možete iskoristiti med za prvu pomoć

>>Prijevare hranom: U mljevenu papriku stavljaju olovo, u med tekući šećer...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije