Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubitak libida

Dragi, ne mogu večeras... Bole me glava, leđa, duša...

Ljubav
vl
28.01.2011.
u 10:45

I stres ubija hormon sreće serotonin, a može ga izazvati bilo što, od loših ocjena djece u školi, napetosti na poslu, straha od otkaza, neplaćenih računa...

Gotovo trećina žena u Europi pati od nedostatka seksualne želje, a razlozi za takvo što su najčešće psihičke i stresne prirode, a potom i fizičke. Iako su ovo istraživanje proveli talijanski znanstvenici sa Sveučilišta u Paviji, uzroci izostanka želje za seksom su takvi da se mogu preslikati i na našu zemlju. I među Talijankama njih čak trećina pati od dramatičnog smanjenja želje za gombanjem među plahtama.

Osnovni problem pada libida kod žena, piše NanoPress, jest činjenica da je ženska seksualnost znatno složenija od muške, a funkcionira prvenstveno iz mozga. Funkcionira u kombinaciji fizičke aktivnosti i interakciji s hormonom serotoninom koji je zadužen za raspoloženje. Kako to izgleda u praksi?

Prema istraživanju, na prvom je mjestu razloga zbog kojeg žene ne žele seks - predmenstrualni sindrom. U te dane, zbog niske razine endorfina, žene izbjegavaju seks. Na drugom je mjestu umor - nakon dana provedenog na poslu i u kućanskim obvezama žene više nemaju snage za ljubav i zavođenje.

Na trećem je mjestu - stres koji ubija već spomenuti hormon sreće serotonin, a može ga izazvati bilo što, od loših ocjena djece u školi, problema s tinejdžerima, napetosti na poslu, straha od otkaza, neplaćenih računa...

Prekomjerna težina također ubija libido. Skidanje i intimnost ako žena ne izgleda kao prije dolaska djece dovest će do postupnog izbjegavanja seksa i gušenja želje. Kako bi podigle libido, žene koje pate od njegova gubitka trebale bi se više kretati jer se tako proizvodi endorfin, objašnjava Alessandro Graziottin, direktor Centra za ženske bolesti i medicinsku seksologiju klinike San Raffaele Resnati u Milanu. Ako to nije dovoljno, preporučuje se korištenje kontracepcijske tablete koja sadrži drospirenon, a povećava želju, pojačava orgazam te povoljno djeluje na učestalost spolnog odnosa.

Ključne riječi

Komentara 11

PP
pp
11:37 28.01.2011.

super ti je vic...

DU
Deleted user
16:02 28.01.2011.

mica1111 Mica ovdje je tema kako su muškarci ostali uskraćeni za seks. A znaš dobro da bi takvima kruna sa glave pala da priznaju da i oni kadada ne mogu.

1O
1st-opinion
10:52 28.01.2011.

ne mogu večeras... Bole me glava, leđa, duša... _________________________ To slusam godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije