Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dobrodošli u Sisak, grad povijesne, kulturne i prirodne baštine i europski grad sporta 2019.

Sisak
Foto: arhiva Sisakturist.com
1/6
14.06.2015.
u 09:33

Malo je gradova kontinentalne Hrvatske s tako raznolikom ponudom sportskih programa i tolikim brojem objekata dostupnim svim građanima

Čak 70 sportskih klubova u tridesetak sportova i sportskih aktivnosti te više od 4000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i na europskoj razini – grad Sisak s ponosom nosi titulu Europski grad sporta. Malo je gradova kontinentalne Hrvatske s tako raznolikom ponudom sportskih programa i tolikim brojem objekata dostupnim svim građanima.

Jedan od takvih objekata je i prošle godine otvorena Ledena dvorana Zibel, moderan i reprezentativan sportski objekt, izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare a  zgodno je napomenuti kako je sisačka Pivovara nekoć bila jedna od prvih pivovara u ovom dijelu Europe i  kao takva spada pod zaštićeno  kulturno dobro.

Foto: arhiva Sisakturist.com

Rashladite se ovog ljeta u sisačkim udobnim i prostranim bazenima

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt.

Foto: Matija Holjevac

A ukoliko niste od bazena, pozivamo vas na naše moderno opremljeno Kupalište Zibel. Zibel je omiljeno okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima i prava ljetna špica. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Biciklom do zdravlja

Većina riječnih, biciklističkih i pješačkih ruta prolaze kraj objekata povijesne, ali i urbane kulturne baštine. Poklonici biciklizma prepoznaju Sisak i okolicu po atraktivnim biciklističkim rutama, ugodnima za vožnju i idealnima za obiteljski odmor te upravo oni  često naglašavaju kako neke od najljepših ruta prolaze Lonjskim poljem koje se nalazi svega dvadesetak kilometara od centra grada.

Foto: BK Roda

Seoski turizam u okolnim naseljima i Parku prirode Lonjsko polje nudi mogućnost bijega iz gradske vreve, uživanja u miru i tišini prirode i čistom zraku.

Sportski grad prepun sadržaja

Sisak je idealno mjesto za one koji, uz sport i rekreaciju, žele uživati i u kulturno-povijesnoj baštini. Sa svojim specifičnim spojem urbanog i ruralnog, Sisak može ponuditi raznovrsne turističke sadržaje te je iznimno pogodna lokacija za održavanje poslovnih konferencija i seminara, ali i za pripreme sportskih klubova i reprezentacija. Posljednjih godina intenzivno se radi na razvoju sportskog turizma s kojim bi jednodnevne dolaske pretvorili u brojna noćenja domaćih i stranih sportaša.

Posjetite brojne ljetne manifestacije u Sisku, zabavite se na otvorenom

Tijekom cijele godine u Sisku su brojna događanja, predstavljamo nekoliko koja se održavaju tijekom lipnja i srpnja 2019.

  • 15. lipnja Sisački lipanjski susreti-smotra folklora
  • 16. lipnja Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu u disciplini kriterij
  • 21. lipnja City Games u Europskom gradu sporta – Sisku! Popularne ljetne igre za sve generacije
  • 22. lipnja Bojevi za Sisak – uprizorenje bitke pod Siskom 1593. Basket Tour 2019. u Sisku
  • 29. lipnja Štrokovo – Dan roda u Čigoču
  • 12. - 31.srpnja Siscia Jazz Festival

BOJEVI ZA SISAK –  22.6.2016

Izdvajamo poseban event, jednu od naljepših kontinentalnih manifestacija Bojevi za Sisak – 22.lipnja 2019.

Foto: arhiva Sisakturist.com

Povijesna i turistička manifestacija Bojevi za Sisak prikazuje način života u kasnom srednjem i ranom novom vijeku te promiče povijesnu baštinu grada Siska i događanja iz 1593. godine, kada je nakon višegodišnjih opsada kršćanska vojska velikom pobjedom zaustavila osmanlijski prodor prema zapadu. Dodatna zanimljivost ove manifestacije je održavanje u autentičnom prostoru – utvrdi Stari grad, kulturnom dobru od nacionalnog značaja u kojemu se dogodio važan trenutak hrvatske povijesti.

Kroz zanimljiv prikaz ove povijesne bitke, posjetitelji će zakoračiti u vremena viteških borbi, mačevanja, vojnih tabora, borbi za naklonost dame, opsada, ratovanja, lakrdijaša… Kako bi prikaz bio što vjerniji, sva oprema koja uključuje mačeve, oklope, štitove, lukove, samostrele, tunike, haljine i ostalo načinjena je ručno i vjerna je kopija originalnih predmeta i odjeće iz toga doba.

Ovo zanimljivo kulturno-povijesno događanje prepuno zabavnih sadržaja, posebno spravljenih gastronomskih specijaliteta i bogate ponude suvenira završit će koncertom Patrick Walker Tria.

Foto: arhiva Sisakturist.com

PROGRAM

12.00 Otvaranje festivala, vojnih tabora, utvrde i srednjovjekovnog sajma; demonstracija streličarstva

13.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

15.00 Bitka ( I. dio)

16.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

19.00 Bitka ( II. dio)

20.00 Fire show

21.00 Koncert: Patrick Walker Trio

Posjetitelji iz Zagreba ostvaruju 50% popusta na redovnim vlakovima, uz napomenu na blagajni da idu u Sisak na spomenuto događanje. Više informacija na www.sisakturist.com.

Vlakom u Sisak – ponesite i bicikl besplatno

HŽ-putnički prijevoz, službeni je prijevoznik za sportska, kulturna i zabavna događanja u gradu Sisku u 2019. godini čime ostvarujete posebne pogodnosti i plaćate samo 50 posto iznosa cijene povratne karte na svim redovnim linijama vlakova Zagreb – Sisak – Zagreb. Osim toga, prijevoz bicikala za pojedinačne putnike u dane vikenda je besplatan.

Događanja za koja ostvarujete popust objavljena su na stranici www.hzpp.hr

 

Pravo na popust možete ostvariti potvrđivanjem putnih karata u Turističko-informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili na blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a).

Potrebno je samo da prilikom kupnje karte jasno naglasite blagajniku da idete na manifestaciju u Sisak, kako bi vam blagajnik naplatio kartu po povlaštenoj cijeni.

Zašto istražiti Sisak ovog ljeta?

Pješačke i ciklo rute grada Siska i okolice, idealne su za obiteljski odmor i ugodnu vožnju, a promet na cestama kojima prolaze rute je vrlo, vrlo nizak. Dodamo li tome neobičan krajolik preslikan iz romantičnih starih razglednica autentične posavske kulture, zatim bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta, zanimljivu gastronomiju i ljubazne domaćine sve brojnijh seoskih domaćinstava, ovu destinaciju svakako vrijedi istražiti.

Foto: arhiva Sisakturist.com

Sve informacije potražite na; www.sisakturist.com i dobro došli!

Izvor i fotografije: arhiva Sisakturist.com, autori: Ž.Rakarić, D.Rogić, M.Holjevac, BK Roda

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije