Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Neodoljiva proljetna pustolovina za sve generacije u Općini Fužine

Općina Fužine
Foto: Općina Fužine
1/4
29.03.2024.
u 09:52

Odvažite se na neodoljivu proljetnu pustolovinu u Općinu Fužine koja je za posjetitelje svih generacija pripremila niz atraktivnih sadržaja.

Već u subotu, 30. ožujka, najmlađi posjetitelji u pratnji roditelja ili baka i djedova moći će sudjelovati u „Malenoj Uskrsnoj eko radionici“ koja će se održati od 11 do 13 sati. Djeca će imati priliku izraditi prekrasne uskršnje ukrase poput ptičjeg gnijezda, kokica i zečića od vune. Radionica je besplatna, a prijave obvezne. Najmlađi posjetitelji će imati priliku ponijeti svoje kreacije kući kako bi unijeli dodatnu radost i živost u svoj uskršnji dom.

Foto: Općina Fužine

U ponedjeljak, 1. travnja, mlade posjetitelje očekuje istinska pustolovina - interaktivna igra na otvorenom pod nazivom "Potraga za Uskrsnim pisanicama", koja će se održati u centru Fužina, pod branom, od 11 do 13 sati. Sudionici će uz pomoć karte tražiti pisanice, rješavati zagonetke i dotrčati do cilja brzinom munje. Za završnicu ove inspirativne igre, organizatori, Montes Outdoor, Marko Sladić, poznati pustolovni vodič i Ured za turizam Općine Fužine, pripremili su dodatne aktivnosti poput "Zeko hop u vreći" i nošenja pisanice na žlici. Staza se proteže duž 1 km makadamskih i šumskih puteljaka. Sudionici su podijeljeni u dvije kategorije: predškolarci i djeca mlađa od 8 godina u pratnji roditelja te djeca od 8 do 14 godina. Za sudjelovanje u ovoj apsolutno neodoljivoj pustolovini potrebna je udobna odjeća i obuća za kretanje u prirodi, kao i olovka ili mobitel za bilježenje rješenja zagonetki. Nagrade su osigurane za prva tri mjesta u obje kategorije, kao i za najbolje sudionike u završnim igrama spretnosti. Ove igre su vrijedne jer potiču timski duh, aktivno sudjelovanje u prirodi te pružaju priliku za zabavu i natjecanje, stvarajući nezaboravne uspomene s najmilijima.

Foto: Mario Jurina

Nedjelja, 7. travnja, rezervirana je za otkrivanje skrivenih dragulja i priča koje krije Općina Fužine kroz iznimno zanimljivu "Interpretativnu uskrsnu šetnju po Fužinama" uz stručno vodstvo. Svaki korak ove šetnje otkriva spoj prošlosti i sadašnjosti koji čini Fužine tako posebnima. Nakon što se prođe kroz centar Fužina i posjeti park dr. Franje Račka, crkva Sv. Antuna Padovanskog, šeta se starom Karolinskom cestom ("Purgom") i uz jezero Bajer, gdje će vrijedni domaći OPG-ovi pripremiti degustaciju meda i domaćih sokova te održati kratko eko predavanje o pčelama i medunu, goranskom autohtonom proizvodu kojeg proizvode marljive pčele. Interpretativna uskrsna šetnja održava se od 11 do 14 sati, a polazak je ispred ureda Tourist info Fužine koji se nalazi u centru Fužina. Šetnja je namijenjena posjetiteljima svih generacija te je ugodnog ritma.

Tijekom proljetnih praznika ne propustite posjetiti podzemnu ljepoticu - špilju Vrelo, odučite se za opuštajuću šetnju uz jezera Bajer i Lepenica ili uspon na Preradovićev vrh. Razmazite svoja gurmanska nepca uživajući u slasnim goranskim delicijama kod lokalnih ugostitelja.

Za sve posjetitelje koji borave u destinaciji, u petak, 29. ožujka, Općina Fužine osigurala je besplatnu marendu za posni petak uz pržene ribice. Proljetni praznici su idealno vrijeme za posjet Općini Fužine, osobito ove godine dok slavi 150 godina svoje turističke tradicije. Detaljne informacije potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine i Instagram pageu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije