Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43 su joj godine tek

Danijela Martinović: Fast food? Ta riječ ne postoji u mom rječniku, a kamoli na tanjuru

Danijela Martinović
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/5
24.05.2014.
u 10:15

Pozitivnost crpim iz svog optimističnog pogleda na život. Moje ružičaste naočale nikada ne izlaze iz mode

Jedan od malobrojnih uvijek prisutnih ženskih vokala naše estrade definitivno je Danijela Martinović.

Vrckava Splićanka na sceni je više od dva desetljeća i ne staje s “izbacivanjem” novih hitova. Iako ovog ljeta puni 43 godine, djeluje kao da ima energiju dvostruko mlađih kolegica... Otkud?

– Pozitivnost crpim iz svog optimističnog pogleda na život. Moje ružičaste naočale nikada ne izlaze iz mode, a osim toga usrećuju me moja obitelj, Petar (Grašo, op. a.), glazba, pisanje, čitanje, kuhanje... Volim se opustiti tako da si priuštim dobar wellness vikend ili odem na masaže na koje sam jako slaba. Inače mi je najbolji odmor nakon napornog dana obući pidžamu i biti kući, ispod dekice – kazala je dobro raspoložena Danijela za mjesečnik Moje zdravlje.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

Ipak, za tu silnu fizičku energiju ponešto je i radila. Dosad se okušala u raznim vrstama fitnessa, no u posljednje vrijeme stalno ističe posebnost joge.

Što vam ona pruža da vam je tako privlačna?

– Ashtanga jogu, onu najzahtjevniju, upoznala sam prije dvije godine i stvarno se zaljubila! Nakon nekoliko odrađenih sati budete potpuno šokirani što vaše tijelo može.

Disanje vam se produbi, misli smire, držanje popravi, a i bolje se spava! Prije sam jogu prakticirala tri puta tjedno, a danas je kombiniram uz treninge u teretani nekoliko puta mjesečno. Nedavno sam počela i boksati i moram priznati da sam postala svojevrsni ovisnik o tjelovježbi. Taj dobar osjećaj nakon treninga je neopisiv!

Znači li to da se bez grižnje savjesti možete počastiti kakvim fast foodom ili baš suprotno?

– Ta riječ ne postoji u mom rječniku, a kamoli na tanjuru. Obožavam sve što je “na žlicu”, a kao prava Dalmatinka zaljubljena sam u sve vrste ribe, od sirove do one sa žara. Moji prijatelji kažu da sam mjerna jedinica za zdrav život. Ne pušim, ne pijem kavu ni gazirana pića, ne jedem bijelo brašno ni tjesteninu, pijem puno vode i jedem puno voća i povrća. Jedina mi je slaba točka – Nutella!

Simpatična Splićanka tako opovrgava dojam da kilogrami neće na nju i da je njezina sitnija građa preduvjet za dobru liniju.

Tko to ne pazi što jede!?

– Voljela bih upoznati osobu koja ne pazi što jede i nema problema s linijom. Ta nije s našeg planeta!

Zaista mislim da ona ne postoji jer, ako i nema problema s težinom, onda sigurno ima s celulitom, a ne znaš što je gore! Nije mi teško održavati liniju iako će nekima to možda zazvučati kao kazna, no to je samo u početku. Kad vaše tijelo jednom prihvati nove zdrave navike, nikada se neće poželjeti vratiti na staro!

Danijela, po svemu sudeći, u petom desetljeću života živi punim plućima.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

– Nakon što u 20-ima puno ovisite o mišljenju drugih, u 30-ima trčite da uhvatite što više od života, u ovoj eri shvatite da je sve onako kako treba biti. Nema više potrebe da se ikome dokazujete, znate prepoznati original od kopije, ne brinu vas autoriteti. Znate da imate jedan život i nikome se ne ispričavate jer ga živite kako ga živite. Ma, 40-e su zaista zlatne godine!

Podrazumijevaju li 40-e razmišljanje o prvim estetskim zahvatima?

– Nisam isključiva ni u čemu pa tako ni po tom pitanju. Tko voli, nek izvoli! Ne volim samo kada svi “pumpaju” obraze ili imaju kipeći dekolte zato što je to u modi. No, ako netko ima “klempave” uši ili progeniju, jasno je da želi popraviti svoje nedostatke. Iako prije nekoliko godina nije bilo tako, ja sam danas sve svoje nedostatke prihvatila u potpunosti.

U njima i jest čarolija jer savršeno ne postoji!

Upitali smo Danijelu je li došlo vrijeme za majčinstvo i da se dugogodišnja ljubav s Petrom Grašom okruni brakom, na što je zagonetno odgovorila:

– Čovjek snuje, a Bog ostvaruje.

>>Danijela Martinović zablistala na otvorenju Cro A Portera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije