Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept za ljepotu

Blagotvorna i plemenita ljepotica: njezino veličanstvo lavanda

cosmetic (1)
Foto: Arhiva VL
1/12
07.07.2011.
u 13:02

Legendarna mediteranska biljka već nas tisućljećima njeguje i liječi, a ljubičasta raskoš njezinih cvjetova nezaobilazna je boja u šminkanju

Drevno vjerovanje da lavanda donosi sreću savršen je "sažetak" brojnih blagotvornih učinaka te plemenite ljepotice čiji su cvjetovi "poljubičastili" krajolik. Jedna od vodećih biljaka u aromaterapiji melem je za iscrpljenu i problematičnu kožu, ali i za "problematična" stanja poput tjeskobe, depresije i nesanice.

Lavandu nazivaju majkom među eteričnim uljima jer su njezine esencije blage, a superučinkovite na nevjerojatno mnogo načina. Legendarna mediteranska biljka još je u antičkim vremenima bila ljekovito i njegujuće sredstvo broj jedan zato što pomaže kod svih stresnih stanja, uravnotežuje krvni tlak i probavu, ublažava glavobolju i bol u mišićima, olakšava dišne bolesti i reumu, zacjeljuje ozljede...

Lavandino iznimno svojstvo da istodobno uravnotežuje duh i tijelo osobito dolazi do izražaja u kupkama. Spoj lavandinih esencija i vode fini je tonik za cijeli organizam jer dubinski osvježava i umanjuje iscrpljenost. Lavanda nije samo univerzalni prirodni lijek nego i prvorazredno sredstvo za higijenu, mirisna zaštitnica ormara od moljaca te aromatičan kulinarski dodatak za oplemenjivanje jela.

Kozmetička industrija obožava lavandu kako u njezi tako i u šminkanju - boja lavande pravo je osvježenje za make up!

Komentara 1

IV
IvanaAlma
20:40 23.07.2011.

Pa ja sam očekivala u rubrici \'ljepota\' neke savjete, nešto novo, nikako tračeve. Kako sam se samo prevarila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije