Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 pravila

Bivša detektivka koja je radila sa zlostavljanom djecom: 'Kao roditelj jako pazim na tri stvari...'

shutterstock
23.02.2023.
u 15:30

Treba se uvijek prisjetiti činjenice da je sigurnost naše djece naša odgovornost, kaže Kristi koja kao roditelj ima par važnih pravila kojih se drži.

Bivša detektivka koja se u policiji bavila slučajevima zlostavljanja djece i stručnjakinja za dječju sigurnost Kristi iz SAD-a otkrila je na TikToku koja tri pravila ima kad se radi o njenoj djeci. 

Pod imenom @tiktokcop81 je objavila video u čijem naslovu piše: "Nakon posla detektivke zadužene za slučajeve zlostavljanja i brojnih razgovora s djecom koja su prošla razne oblike zlostavljanja, sa svojom djecom posebno pazim na ove tri stvari...".

Što majke najviše žele dobiti na dar? Možda ćete se iznenaditi

1/6

Nakon što se predstavila i objasnila čime se točno bavila, Kristi je u videu objasnila da joj je kao majci prvo pravilo da, kad je o njenoj djeci riječ, nikome potpuno ne vjeruje.

Iako je često najjednostavnije drugima povjeriti djecu na čuvanje, ponekad, ističe, treba dvaput promisliti prije nego se nekome ostavi dijete, čak i kad smo uvjereni da je osoba 'na mjestu'.

“Treba se uvijek prisjetiti činjenice da je sigurnost naše djece naša odgovornost“, rekla je.

"Nikome ne treba olako vjerovati, čak i ako se s tom osobom nikada prije ništa loše nije dogodilo; jer to ne mora značiti da se ni neće", kaže ona.

@tiktokcop81 3 things I would never do after being a child abuse detective #parents #parentsoftiktok #childsafety #police #detective #childabuseprevention #childsafety #empowerment ♬ original sound - Kristi

Drugo joj je pravilo, kaže, da svoju djecu nikada ne pušta da prespavaju kod prijatelja.

“Djeca su ranjiva i nemaju uvijek vještine ni samopouzdanje da sama sebi pomognu ili da traže pomoć kad im se nešto dogodi."

Zato, kaže, spavanje kod prijatelja dolazi u obzir tek kad odrastu.

I treće pravilo je da mlađa djeca nemaju što raditi na internetu bez kontrole roditelja, zbog čega njena ni ne posjeduju tablet.

“Ne treba im potpuno braniti pristup, ali ga treba ograničiti i nadzirati, posebno prije desete godine života“, zaključila je, a prenosi The Sun.

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije