Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Biciklijada „Bakar bike - ruta Frankopana“

Kotizacija iznosi 50 kuna, a uključuje organizaciju, okrjepe, stručna vođenja, ručak i poklon. Djeca do 15 godina uz pratnju roditelja ne plaćaju kotizaciju.
18. svibnja 2018. u 16:43 173 prikaza
Bakar bike - ruta Frankopana
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

U subotu, 26. svibnja 2018. održati će se šesto izdanje rekreativno biciklističke manifestacije Bakar Bike koja će ove godine biti i turističko-edukativnog karaktera.

Cilj ove manifestacije je promovirati Grad Bakar kao outdoor destinaciju te upoznavati sudionike biciklijade sa prirodnim ljepotama i kulturno povijesnom baštinom našega kraja uz degustacije autohtonih proizvoda (bakarski baškot, bakarska vodica). Svrha je na zanimljiv način približiti turističke potencijale kojima Grad Bakar raspolaže uz ugodno druženje.

Bakar bike - ruta Frankopana | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ovogodišnja biciklijada nazvana je ruta Frankopana, a posvećena je obitelji Frankopan povodom 900 godina od prvog spomena njihovog imena. Tom prilikom će se sudionici imati priliku pobliže upoznati s baštinom jedne od najmoćnijih plemićkih obitelji u Hrvatskoj, ali i uživati u pogledima na najdraži nam zaljev. RUTA: https://goo.gl/DU5Stu
Prijave i okupljanje sudionika počinje u 9:00 sati ispred Kaštela u Bakru, a start biciklijade je u 10:00 h. Predprijave se vrše do petka, 25. svibnja putem ON LINE obrasca https://goo.gl/FrdKnR ili na e-mail: info@tz-bakar.hr

Kotizacija iznosi 50 kuna, a uključuje organizaciju, okrjepe, stručna vođenja, ručak i poklon. Djeca do 15 godina uz pratnju roditelja ne plaćaju kotizaciju.

Ruta prolazi Bakrom, oko Bakarskog zaljeva, prva točka zaustavljanja je u Kraljevici u dvorcu Frankopan gdje će biti organizirana okrjepa i stručni obilazak. Nastavljamo preko Križišća gdje će se pružati pogled na frankopanski kaštel u Driveniku, te starom cestom prema frankopanskoj gradini na Hreljinu gdje će također biti organizirana okrjepa i stručno vodstvo pod mentorstvom prof. argeologa Ranka Starca. Ruta se nastavlja do Bakrskih prezida gdje će biti okrjepa uz degustaciju stare Bakarske vodice. Ruta završava u Bakru u Frankopanskom kaštelu gdje nas očekuje još jedan stručni obilazak samoga kaštela kojem su obnovljene međukatne konstrukcije, a nakon toga slijedi zajednički ručak i dodjela nagrada za kraljicu i kralja Bakar bike-a.

Bakar bike - ruta Frankopana | Autor : PROMO Foto: PROMO

I ovogodišnji Bakar Bike zajednički organiziraju Turistička zajednica Grada Bakra i Promotiv Travel Outdoor uz tehničku podršku BBK Team Rodeo.

Sudionike biciklijade očekuje jedna zanimljiva avantura i druženje na dva kotača uz bogate nagrade našeg sponzora Decathlona.

Program:

09:00 – Okupljanje biciklista

10:00 – Start – Bakar ispred frankopanskog kaštela

10:30 – Kraljevica – okrejpa i stručni obilazak dvoraca Frankopan

12:00 – Hreljin – okrjepa i stručni obilazak Gradine Hreljin

13:00 – Bakarski prezidi – degustacija Bakarske vodice

14:00 – Bakar - Obilazak Frankopanskog kaštela u Bakru, ručak i dodjela nagrada

Pozivamo sve zaljubljenike biciklizma da nam se pridruže u ovoj zanimljivoj avanturi…

Poslovni uzlet grada Bakra Poslovni uzlet EU fondovi su zahtjevni, ali trud se višestruko isplati Tim Novo Nordisk Team Novo Nordisk Posebna momčad biciklista nadahnjuje oboljele od dijabetesa diljem svijeta Biciklisti Sigurno na biciklu Velika preventivna akcija za bicikliste na Trgu Petra Preradovića
ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo