Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurno na biciklu

Velika preventivna akcija za bicikliste na Trgu Petra Preradovića

Biciklisti
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.05.2018.
u 16:37

Cilj akcije je ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu, naročito djece biciklista

Preventivna akcija 'Sigurno na biciklu' održat će se sutra od 10 do 13 sati na Trgu Petra Preradovića, neposredno  prije  biciklističke  utrke  „Orange Bike Ride“, a organizira je Služba za sigurnost  cestovnog  prometa  PU  zagrebačke.

Cilj akcije je ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu, naročito djece biciklista te naglasiti potrebu suradnje šire društvene zajednice i policije kroz preventivni pristup problemu sigurnog cestovnog prometa.

– Akcija je planirana u cilju doprinosa sigurnosti biciklista u cestovnom prometu,  kao i u  globalnom poticanju građana  na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva  te  ukazivanje  na  činjenicu da se vožnjom bicikla smanjuju  gužve i onečišćenost zraka u  gradovima te poboljšava opće zdravstveno  stanje  osobe. Policijski  službenici će građanima, poglavito djeci  biciklistima,  podijelili  određenu količinu opreme za bicikliste te promotivne  materijale.  Za  vrijeme  akcije,  policijski  službenici  će omogućiti posjetiteljima alkotestiranje te korištenje pijanih naočala – priopćeno je iz PU zagrebačke.

Trajanje biciklističke utrke je predviđeno od 12 do 12.45 sati po sljedećoj trasi: Trg  Petra  Preradovića  – Preradovićeva – Trenkova – Hatzova – Mislavova – Trg  žrtava  fašizma  – Zvonimirova  –  Bauerova  –  Vlaška – Langov trg – Branjugova  –  Palmotićeva  –  Boškovićeva  –  Hebrangova – Klaićeva – Rep. Austrije  –  Deželićeva  – Masarykova – Preradovićeva – Trg P. Preradovića.

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
12:29 12.05.2018.

Sada je već postalo običaj da stanovnici užeg centra subotom i nedjeljom moraju čučati doma ili izjuriti na slobodu u cik zore i po noći se šuljati doma..........jpm organizatorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije