Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. travnja je najbolji dan...

Bebe rođene na ove datume imaju najveće šanse da budu uspješne, kaže istraživanje

beba
pixabay.com
19.09.2022.
u 15:07

Travanj je prema ovome ispao 'najuspješniji mjesec', s 99 dobitnika prestižnih nagrada rođenih u tom mjesecu

Kako bi otkrili koji datumi rođenja djetetu mogu donijeti najveće šanse za uspjeh, istraživači web platforme MyHeritage provjerili su kada je rođeno tisuću dobitnika raznih prestižnih nagrada.

Tražili su dobitnike nagrada iz najrazličitijih područja, pa su u obzir uzeli Grammyje, Oscare, Svjetska prvenstva, Michelinove zvjezdice, Zlatne globuse, Pulitzerove, Nobelove i Bookerove nagrade, te Zlatne palme i Olimpijske igre.

Od 365 dana u godini, 30. travnja se pokazao kao dan kad je rođeno najviše dobitnika nagrada:. među njih 1000 dobitnika nominiranih u užem izboru, 11 ih je bilo rođeno na taj datum, uključujući i oskarovku Cloris Leachman, jednu od najslavnijih glumica u povijesti, prenosi The Sun.

Druge poznate zvijezde rođene na ovaj dan su reper Travis Scott, glumica Gal Gadot i glumica Kirsten Dunst.

 

Drugi datum koji je imao najviše veze s osvajanjem prestižnih nagrada bio je je 27. travnja, njih osam od 1000 koji su ušli u uži izbor. Na taj je dan rođena je pjevačica i dobitnica Grammyja Lizzo kao i glumica i dobitnica Zlatnog globusa Sally Hawkins.

Travanj je prema ovome ispao 'najuspješniji mjesec', s 99 dobitnika prestižnih nagrada rođenih u tom mjesecu. Drugo je mjesto zauzeo studeni je s 94 dobitnika među kojima su dobitnica Oscara i Zlatnog globusa Anne Hathaway, te vlasnik Michelinove zvjezdice, Gordan Ramsay.

Treći najuspješniji mjesec bio je ožujak s 92 dobitnika, a veljača je prema ovom istraživanju najmanje uspješan mjesec u kojem je rođeno samo 58 dobitnika: među njima su nogometaš i osvajač Svjetskog prvenstva Cristiano Ronaldo, te oskarovac ​​Daniel Kaluuya...

Broj dobitnika u svim mjesecima

1. Travanj, 99 

2. Studeni, 94

3. Ožujak, 92

4. Rujan, 90

5. Siječanj, 90

6. Listopad, 90

7. Svibanj, 85

8. Srpanj, 80

9. Lipanj, 75

10. Kolovoz, 75

11. Prosinac, 71

12. Veljača, 58

Znanstvenici treniraju krave na toalet: Tako će smanjiti onečišćenje voda i emisiju stakleničkih plinova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije