Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće novi plemeniti projekt

Banka sreće – platforma za dobra djela koja se čine besplatno

19.03.2015., Zagreb -  U kinu Europa  predstavljanje projekta Banka srece. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
20.03.2015.
u 21:00

obje strane priče Svatko zainteresiran može biti i nuditelj i primatelj besplatnih usluga, ali i sreće

Iako je riječ "banka" vjerojatno danas jedna od najomraženijih riječi i mnogi je izgovaraju s gorčinom i ljutnjom, ta riječ ipak može imati i lijep, plemenit kontekst.

Naime, danas, na Međunarodni dan sreće, u Hrvatskoj će i službeno biti pokrenuta – Banka sreće. Konkretnije, to je internetska platforma za dobra djela (www.bankasrece.com) koju pokreće udruga POZA, koja je svoj novi projekt predstavila na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Sve je besplatno

– To je stranica koja funkcionira kao forum na kojem se ostavljaju oglasi u kojima se besplatno nude ili traže razne usluge, poput košnje trave, čišćenja snijega, šetnje pasa, poduke iz matematike ili stranog jezika, popravka nekog aparata... Ključno je da je sve besplatno. Usluga se ne plaća novcem niti se za dobivenu uslugu uzvraća protuuslugom. U Banci sreće daruje se svoje vrijeme, svoja znanja i svoje talente. Valuta je zahvalnost, a kamata je sreća – objasnila je voditeljica projekta Ivana Štulić dodajući kako svakoga preplavi dobar osjećaj kada nekoga učini sretnim time što mu je nešto darovao. A širenje dobrih osjećaja i plemenitosti cilj je cijele ove ideje koja potječe iz Estonije, gdje je pokrenuta još 2008.

Druženje i upoznavanje

Predsjednik udruge POZA Aco Momčilović rekao je da je svrha Banke sreće promovirati nematerijalne vrijednosti i pomaganje ljudima pa je tako i svaki član udruge ponudio neku svoju uslugu. On nudi izradu životopisa. Podsjetio je i na to da svatko može biti s obje strane priče, može pomoć nuditi, ali i tražiti. Članica udruge Marijana Šarolić-Robić istaknula je da se ovim projektom želi stvoriti i platforma za druženje i upoznavanje. Projekt su podržale mnoge poznate osobe. Tako je Saša Cvetojević kazao da on može ponuditi mentoriranje u realizaciji nekih ideja, dok je Mia Kovačić naglasila da ovaj plemeniti projekt omogućava svakome od nas spoznaju da je u nečemu dobar, što je odlično i poticajno.

>>Znate li što je 'bruto nacionalna sreća'? Sretan vam Međunarodni dan sreće

>>'Najsretniji' čovjek na svijetu otkriva: Ovo je mojih 7 ključeva za sreću

Komentara 1

MI
miso
18:55 23.03.2015.

Super stvar. Podržavam! Pišem: www.bankasrece.com. Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije