Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarani turisti?

Ako se spremate na putovanje u Veneciju, evo što po novom morate znati!

Shutterstock
02.01.2019.
u 08:24

Vlasti žele smanjiti broj turista pa će naplaćivati ulazak onima koji dođu u grad na jedan dan

Izletnicima će se početi naplaćivati ulazak u Veneciju. Ovisno o dobu godine, svi koji Veneciju dođu vidjeti samo na jedan dan plaćat će između dva i pol i deset eura. Tako se vlasti nadaju smanjiti broj turista koji dolaze u grad na vodi svake godine te financirati čišćenje smeća koje turisti ondje ostave.

Sličan je sustav već uspostavljen na otoku Elbi, dijelu toskanskog otočja te Liparskim otocima kod Sicilije. Nije još sasvim sigurno na koji će se način ta ulazna taksa naplaćivati, zna se samo da se neće računati onima koji rezerviraju hotelske sobe.

U svakom slučaju, novi se porez doista čini kao namet s obzirom na to da svaki turist koji prespava barem jednu noć u Veneciji plaća turističku taksu. S druge strane, teško je kriviti gradske vlasti jer Veneciju svake godine posjeti ni manje ni više nego 30 milijuna turista, što je veliki izazov za grad.     

>> Pogledajte video o prve i jedine dvije djevojke u Kravat pukovniji

Komentara 5

KA
kapunjohan
09:35 02.01.2019.

Turizam uz koristi ima mnogo prikritih trškova tako za praktično nenaseljena mjesta treba izgraditi predimenzionirane vodovodne ,elektr i kanalizaciske sisteme ,urediti pojačan odvoz smeća ,čišćenje odbačenog otpada na sve strane, pojačati zdravstvene službe, vatrogasne , širenje prometnica, parkirališta ,trajktni luka ,marina, itd.. U more se slije ogromno fekalija , zaštitni i i higijenski kemikalija , optereti se podmorski i rijčni svijet bukom i otpadom itd. Teško je naći sezonce-radnike a ima i velikih troškova za uzdržavanje tih prekapacitiranih sistema u ,mrtvoj,,sezoni. Kad se već ne želimo odreći ,,tradicionalnoj,, zaradi treba ,,kasirati ,,neka dodatna sredstva za te sveobće troškove i štetu na ,,prirodi,,- turizam treba biti skuplji a koriste neka ga oni koji mogu platiti i svi bi bili zadovoljni -manje gužve i bolja i uređenija ponuda.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:10 02.01.2019.

I treba tako, steta sto u Dubrovniku nisu do sada imali hrabrost za to.

MA
markecb
08:55 02.01.2019.

Kako će nekom bogatom zapadnom turistu, kineskom i sl. 2.5-10€prestavljati toliki problem da zbog toga preskoči posjet Veneciju doista ne znam.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije