Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

3. DON BOSCO KUP – sportsko natjecanje u odbojci i košarci za najmlađe

Košarkaški klub „Bosco“
20.05.2019.
u 11:19

Ideja događanja je druženje naših članova, njihovih obitelji, te cijelog naselja kao zajednice uz sportski i zabavni program.

Košarkaški klub „Bosco“ – Zagreb, klub je s dugogodišnjom tradicijom okupljanja velikog broja djece i mladih kako bi se, u pozitivnom okruženju, baveći se sportom, zadovoljili odgojni, edukativni i zdravstveni aspekti njihova života. Ove godine nastavljamo s tradicijom te organiziramo  3. DON BOSCO KUP – sportsko natjecanje u odbojci i košarci za najmlađe članove salezijanske mladeži i naše prijatelje s humanitarnim karakterom. Ideja događanja je druženje naših članova, njihovih obitelji, te cijelog naselja kao zajednice uz sportski i zabavni program. Natjecanja su organizirana u 2 sportske discipline košarci i odbojci i okupiti ćemo 20 ekipa igrača i igračica u dobi od 8 do 11 godina. Osim službenog dijela natjecanja osmislili smo i razne sportske igre za sve posjetitelje.

Nadalje, osim samog sportskog karaktera cijelo dogđanje ima i humanitarni karakter budući će sredstva prikupljena od kotizacija ekipa sudionica biti donirana Udruzi Veliko srce malom srcu. Udruga Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu i kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj. Osnovni su ciljevi Udruge razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove, te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima. Znamo da je sama naša mogućnost za pomoć skromna, no nadamo se velikom odazivu sudionika natjecanja, kao i posjetitelja za ovu plemenitu svrhu, te njihovoj svesrdnoj pomoći (http://velikosrce-malomsrcu.hr/).

Naš trud i inicijativu prepoznali su mnogi, a iznimna nam je čast naglasiti kako je pokrovitelj ove manifestacije Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, te Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet.

U nadi da će nas poslužiti lijepo vrijeme ova manifestacija održati će se  dana 1.6.2019. godine na vanjskim igralištima Osnovne škole Trnsko u Zagrebu. U sportskom dijelu natjecati će se 20 ekipa, odnosno 200 natjecatelja, koji će naravno doći u pratnji svojih obitelji. Sportski dio trajati će od 9:00-14:00 sati. Potom će uslijediti zabavni dio programa koji će voditi Josipa Rupić, a zabavljati će nas Bojan Jambrošić i Plesni zbor Zagrepčanke i dečki sve do 16:00 sati.

Ova manifestacija prvenstveno je usmjerena ka upoznavanju naših najmlađih sa sportom kao najboljim prijateljem zdravlja, te ćemo im zajednički probati usaditi naviku bavljenja sportom, boravka na zraku, umjesto uz modernu tehnologiju i poroke modernog svijeta poput droge, nemorala i kriminala. Ovako mladima je najlakše usaditi dobre navike koje će im osigurati kvalitetan život. Ujedno prezentacija Udruge Veliko srce malom srcu upoznati će ih i s njihovim članovima i problemima, a dobiti će i mogućnost osjetiti se korisnima kroz pomaganje onima kojima je pomoć potrebna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije