Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

10 trikova za vašu kožu za koje dermatolozi ne žele da znate

Foto: Thinkstock
24.02.2018.
u 08:05

S ovim trikovima ne samo da ćete imati pozitivne učinke na vašu kožu, već i na zdravlje u cjelini.

Njegovana koža važan je dio izgleda, ali i zdravlja. Postoji niz trikova koje možete početi raditi već danas kako bi imali kožu bez mane. To su savjeti koje ćete teško čuti od dermatologa, navodi Healthy Magazin, a ne samo da će imati pozitivne učinke na vašu kožu, već i na zdravlje u cjelini. 

1. Smanjite unos kofeina - svi volimo jutarnju kavu, no znate li da kofein isušuje vašu kožu? Poput alkohola, kofein se mora preraditi u jetri, zbog čega se pojavljuju toksini. Umjesto kave pijte vodu s limunom i biljne čajeve. 

2. Efekt ne pranja lica - iako se savjet čini očit mnogi ljudi prije spavanja ne peru lice. Ako ovo nije dio ni vaše rutine imajte naumu da se na kraju dana na koži vašeg lica nalazi sve s čim ste bili u kontaktu. 

3. Čišćenje - želite čistu kožu, ali pripazite na jake preparate koji će ukloniti prirodna ulja s vaše kože. Ako vam je koža suha ili osjetljiva umjesto sapuna koristite gel za pranje lica. 

4. Piling - On je odličan za održavanje zdrave kože, no pazite da ne pretjerate jer ćete postići obrnuti efekt. Iako ćete pilingom ukloniti mrtve stanice možete i oštetiti kožu. Umjesto kupovnih pilinga napravite svoj kući piling pomoću limunovog soka. 

5. Koristite serume bogate antioksidansima - antioksidansi pomažu neutralizirati slobodne radikale koji uništavaju kolagen. Potražite serume koji su bogati vitaminima E i C, resveratrolom...

6. Ne tuširajte se vrućom vodom - Iako je vrući tuš opuštajuć visoke temperature mogu oštetiti vašu kožu i ukloniti njezina prirodna ulja. Također, nakon tuširanja se nemojte grubo brisati, već tapšajući. 

7. Pazite što jedete - to će se odraziti na vaše zdravlje, kao i kožu. Kako bi poboljšali izgled i osjećaj vaše kože jedite više esencijalnih masnih kiselina. To će pomoći pri smanjenju upala koje stvaraju sitne linije, bore i obješenost. Među najboljim opcijama su bademi, tunjevina i losos. 

8. Smanjite stres - on utječe na stvaranje bora i akni jer kad ste pod stresom poremete se razni hormoni koji uzrokuju izbijanja ili pogoršanje postojećeg stanja. 

9. Smanjite unos soli - jednako kao što želite jesti uravnoteženo, želite i izbjeći nezdrave opcije. Tu treba pripaziti ne samo koliko solite hranu, već i na sol 'skrivenu' u nekim proizvodima. Zbog soli vam koža i oči mogu izgledati natečeno. 

10. Masaža lica - Ne samo da je dobar osjećaj, već masaža lica usporava starenje lica. Pojačava se cirkulacija, a što više kisika dođe u kožu stvarat će se više kolagena. 

Pogledajte i galeriju: Tuširate se ujutro ili navečer? Saznajte što je ispravnije i bolje za vaše tijelo

1/8

Komentara 6

DU
Deleted user
09:20 24.02.2018.

Zašto dermatolozi ne bi htjeli da mi to znamo? Ovakvi primitivni naslovi su rang sa flatearthersima ili s protivnicima cjepiva. Mortalitet novorođene djece je u zadnjih 100 godina pao za 99%... to je zasluga moderne medicine, a ne teoretiračara zavjere. Jel netko od ovih genijalaca koji nisu bili kapacitet više od novinarstva misle da na fakultetima medicine postoje kolegiji tipa "kako povećati broj oboljelih i udvosturćiti zaradu"? ili "kako dogovoriti proviziju sa farmaceutima". Kvaliteta stručnjaka se očituje u broju zadovoljnih pacijenata. Dakle ako kvalitetan dermatolog zna da će vam pomoći premazivanje psećim drekom, on će vam to preporučiti. Kako bilo tko iole ozbiljan može napisati ovakav naslov. Jel se pisci ovakvih naslova nadaju Pullitzeru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije