Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN I NOĆ

Zagreb - Kulturni kapital Europe 3000.

10.10.2003.
u 00:00

ZAGREB - Kulturni kapital Europe 3000. platforma je za suradnju lokalnih i međunarodnih inicijativa na nezavisnoj kulturnoj sceni, nastala kao zajednički projekt Centra za dramsku umjetnost, Multimedijalnog instituta, Platforme 9,81 i Udruge za vizualnu kulturu Što, kako i za koga/WHW. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare održanoj jučer u galeriji Nova, Platforma će imati suradnju među nositeljima, ali i lokalnim te međunarodnim inicijativama koje razvijaju strukturni položaj nezavisne kulture. Do 2005. u sklopu projekta planirane su razne konferencije, umjetnički festivali, izložbe i radionice. (S. P. K.)

Sedamnaest nakitara i jedan graver

ZAGREB - Pravo juvelirsko slavlje priredio je prvak nakitne umjetnosti Lazer Lumezi pozivajući 17 autora da izlažu u njegovu otvorenom atelijeru u Tlaklčićevoj 53 gdje će se od večeras naći i njegov umjetnički nakit. Uz prominentne umjetnike poput Stjepana Balje, Marija Beusana, Zlatka Odrčića, Borisa Pokosa, Radovana Sredića i druge, prvi put tu izlaže šest autora, među kojima su majstorski graver Damir Furlan i gost iz Mađarske Frederic Lukas. "Nakitna se energija množi!" kaže Lumezi, veseo da nakitari iz ULUPUH-a napreduju, pridružujući im i one izvan umjetničke udruge. (A. L.)

"Ubojite oštrice" u Hrvatskom zagorju

GORNJA STUBICA - "Ubojite oštrice" možete od večeras pogledati u dvorcu Oršić. Istoimenu izložbu "hladnih oružja na području Hrvatske od 9. do kraja 18. stoljeća" izlažu Muzeji Hrvatskog zagorja, Muzej seljačkih buna Gornja Stubica. "Oštrice" su skupljeneu iz privatnih zbirki, a otvorenje je u 19 sati. Izložba do 7. prosinca o. g. (Ž. C.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije