Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINO PREMIJERA

Will Smith u filmu 'Sedam duša'

13.02.2009.
u 11:51

Film "Sedam duša" s Willom Smithom u glavnoj ulozi u hrvatskim se kinima počinje prikazivati 19. veljače. Kako najavljuju iz Continental filma, Smith glumi suicidalnog muškarca opterećenog osjećajem krivnje koji pokušava ispraviti vlastitu prošlost. Gesta koja je trebala označiti njegov kraj zapravo određuje njegovu budućnost jer upoznaje ženu u koju se zaljubljuje i koja bi ga mogla izvući iz agonije, te slijepog pijanista s kojim se sprijateljuje. Uz Smitha glavne su uloge pripale i Woodyju Harrelsonu, Rosario Dawson i Barry Pepper, a redateljske palice prihvatio se Gabriele Muccino.

Ova dirljiva i emotivna ljubavna priča na neki je način grčevita zagonetka jer postavlja provokativna pitanja o životu i smrti, kajanju i oprostu, strancima i prijateljstvu, ljubavi i iskupljenju, te ujedno prati veze koje ljudske sudbine spajaju na neočekivane načine.

Suradnja između Smitha i redatelja Gabrielea Muccina počela je 2006. godine filmom "The Pursuit of Happyness". Ta zaista iznimna priča govori o ocu beskućniku koji junački ponovno izgradi svoj život, ostvarivši poslovni uspjeh samo pomoću upornosti, ljubavi i nade. Film postaje veliki hit i osvaja međunarodna priznanja i nagrade, uključujući i nominacije i za Oscara i za Zlatni Globus za Smithovu snažnu i dirljivu izvedbu.

Ponukani uspjehom prošloga zajedničkog filma, uspješan dvojac Smith i Muccino ponovno se spaja i radi na filmu "Seven Pounds" ili "Sedam duša", provokativnoj ljubavnoj priči između Bena Thomasa, čovjeka koji se sprema učiniti nešto nevjerojatno za sedam nepoznatih ljudi. Ono što je privuklo i redatelja i glumca je prilika da stvore drugačiju filmsku ljubavnu priču, koja nije samo o nepredvidivoj i snažnoj ljubavi, već o velikoj otkupljujućoj snazi nesebične ljubavi.

(p.s)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije