Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Skandalozna izjava Vedrane Rudan srpskim medijima: Tito nije pobio dovoljno idiota!

Književnica se raspričala za Kurir o Titu i Jugoslaviji, a dotakla se i predsjednika Milanovića.
03. veljače 2020. u 16:14 52523 prikaza
vedrana rudan
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Naša književnica Vedrana Rudan, poznata po tome da ne štedi nikoga, u intervjuu za srpski Kurir govorila je o novom predsjedniku Milanoviću, o aktualnim problemima i koronavirusu, ali i o Jugoslaviji i Titu.

prevara u berlinu? Na Facebooku bijesni rat protiv lažnih zvončara

Tako je za Kurir o Milanoviću rekla: – Od njega možemo očekivati samo ono što smo već jednom dobili. Političar opsjednut slikom svojom obavljat će dužnost izmišljenu baš za njega. Bit će bez ovlasti i odgovornosti, ali će imati „status“. Za Hrvatsku će učiniti ono što bi za nju učinila i miss Hrvatske.

O hrvatskim političarima pak književnica je rekla: – Trenutačno ovdje ne postoji nijedan političar kome normalan čovjek ne bi poželio pljunuti u lice. Hadezeovci su omraženiji jer su na vlasti, pa mogu više krasti. Takozvana opozicija manje krade jer ima manje prilika. Na idućim će izborima HDZ izgubiti, zamijenit će ih novi-stari lopovi.

Rekla je Kuriru i da ne žali za Jugoslavijom jer danas bolje živi nego prije četrdeset godina. Kazala je i da Jugoslaviju nije doživljavala „svojom“ te da ju je upoznala tek nakon što su je ubili. Dodala je i da je Jugoslavija bila američki projekt, nekakva tampon-zona između Istoka i Zapada. 

objavljen pretprogram Saznajte tko će sve nastupati na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama

Razvezla je i o Titu kojeg, kazala je, kriminalci koji vladaju našim prostorima žele pod svaku cijenu svrstati među najgore svjetske zločince, a kao njegovu najveću grešku navela je činjenicu da "nije pobio dovoljno idiota" te dodala: – Doduše, nikad ne možeš pobiti dovoljno idiota. Opraštam mu sve grijehe.

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima