Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI NASTAVAK FANTASTIČNOG HOROR SERIJALA

“Underworld: pobuna Likana” uskoro u kinima

20.01.2009.
u 13:16

Nakon dva prilično uspješna filma “Underworld” iz 2003. godine i “Underworld 2” iz 2006. godine, u kina 29. siječnja stiže i novi, treći nastavak ovoga akcijsko-fantastičnog horor serijala. “Underworld: Rise of the Lycans”, ili kako je prevedeno na hrvatski “Underworld: pobuna Likana”, filmski je uradak koji uspješno kombinira horor i fantaziju te mit i legendu, a sve kako bi se dočarala stoljećima stara borba između dviju vrsta - vampira i vukodlaka.

Film se, dakle, bavi tematikom vampira i vukodlaka, zakletih neprijatelja već tisućama godinama koji vode bespoštedni rat započet još u mračnom dobu. Pobuna Likana, najavljuju iz Continental filma, donosi nam najmračniju stranu sukoba vječno živih, snažnih i lukavih vampira protiv bijesnih, divljih i porobljenih vukodlaka (Likana). Na drevnim ulicama Budimpešte sukob doživljava neočekivani preokret. Romansa između Luciana (vukodlaka koji robuje vampirima) i Sonje (vampirice i kćeri starog vampira Viktora) pokreće seriju nezamislivih događaja koji zapečaćuju tragičnu sudbinu svih onih koji ih slijede.

U glavnim ulogama pojavljuju se Rhona Mitra u ulozi Sonje i Michael Sheen u ulozi Luciana, a oni koji su već gledali “Underworld” mogli bi ga se sjećati još iz prvog dijela. Jednu od zapaženijih uloga ima i Bill Nighy koji se također pojavljivao u prošlim nastavcima, a u ovom je ponovio zanimljivu i karakternu ulogu vampira Viktora. Redateljske palice prihvatio se Patrick Tatopoulus kojemu je ovo prvi značajniji projekt, dok je ulogu producenta preuzeo Len Wiseman, redatelj filmskog hita “Umri muški 4” i prva dva nastavka "Underworlda".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije