Naslovnica Kultura Knjige

U Zagrebu i Grubzonova mama Julia Donaldson

Julia Donaldson jedna je od najprodavanijih dječjih autorica na svijetu. Slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” autorice Julie Donaldson prodane su u sedamnaest milijuna primjeraka.
21. svibnja 2018. u 16:22 0 komentara 121 prikaza

Jedna od najvažnijih gošći četvrtog Zagreb Book Festivala, koji počinje danas popodne u Muzeju za umjetnost i obrt, svakako je britanska autorica za djecu Julia Donaldson.

Petra Ljevak Zagreb Book Festival Današnji pojedinac neprestano traži potvrdu drugoga koji ga zapravo ne zanima

Riječ je o književnici koja u svojem opusu ima čak 148 slikovnica, od kojih su najpoznatije one o Grubzonu. Samo je nakladnička kuća Ibis grafika na hrvatskom jeziku objavila sedamnaest naslova Julie Donaldson. Njezina prva slikovnica “Skučena kuća”, objavljena prije više od dvadeset godina, osigurala joj je svjetski uspjeh, a neke od priča poput Grubzona (The Gruffalo) postale su klasici svjetske dječje književnosti.

Uostalom, slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” prodane su u čak sedamnaest milijuna primjeraka. Stoga ne čudi da je Julia Donaldson u 2015. godini bila proglašena najprodavanijom dječjom autoricom engleskog govornog područja. Julia Donaldson će na ZBF-u promovirati najnoviju u nas objavljenu slikovnicu “Što je bubamara čula ovaj put”, koju je objavio zagrebački Profil, nakladnik koji stoji i iza izdanja “Što je bubamara čula na odmoru”, koji je ilustrirala Lydia Monks, ali i slikovnica “Kućicu ne treba dijeliti”, “Princeza i čarobnjak”, “Raspjevana sirena” i “Šećerko i jednoroga”, isto s ilustracijama L. Monks.

Julia Donaldson imala je susret sa svojom publikom danas u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. 

Oči Zagreba Slavni Karl-Markus Gauss demantira priču o Paveliću koji skuplja oči neprijatelja karl-markus gauss DENIS DERK Kako Hrvatska izgleda u očima zapadnoeuropskih intelektualaca koji nisu opterećeni nacionalizmom Zdenko Bašić Moj stil odraz je odrastanja s bakama koje su živjele po pravilima mitova
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.