Naslovnica Kultura Knjige

U Zagrebu i Grubzonova mama Julia Donaldson

Julia Donaldson jedna je od najprodavanijih dječjih autorica na svijetu. Slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” autorice Julie Donaldson prodane su u sedamnaest milijuna primjeraka.
21. svibnja 2018. u 16:22 0 komentara 97 prikaza

Jedna od najvažnijih gošći četvrtog Zagreb Book Festivala, koji počinje danas popodne u Muzeju za umjetnost i obrt, svakako je britanska autorica za djecu Julia Donaldson.

Petra Ljevak Zagreb Book Festival Današnji pojedinac neprestano traži potvrdu drugoga koji ga zapravo ne zanima

Riječ je o književnici koja u svojem opusu ima čak 148 slikovnica, od kojih su najpoznatije one o Grubzonu. Samo je nakladnička kuća Ibis grafika na hrvatskom jeziku objavila sedamnaest naslova Julie Donaldson. Njezina prva slikovnica “Skučena kuća”, objavljena prije više od dvadeset godina, osigurala joj je svjetski uspjeh, a neke od priča poput Grubzona (The Gruffalo) postale su klasici svjetske dječje književnosti.

Uostalom, slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” prodane su u čak sedamnaest milijuna primjeraka. Stoga ne čudi da je Julia Donaldson u 2015. godini bila proglašena najprodavanijom dječjom autoricom engleskog govornog područja. Julia Donaldson će na ZBF-u promovirati najnoviju u nas objavljenu slikovnicu “Što je bubamara čula ovaj put”, koju je objavio zagrebački Profil, nakladnik koji stoji i iza izdanja “Što je bubamara čula na odmoru”, koji je ilustrirala Lydia Monks, ali i slikovnica “Kućicu ne treba dijeliti”, “Princeza i čarobnjak”, “Raspjevana sirena” i “Šećerko i jednoroga”, isto s ilustracijama L. Monks.

Julia Donaldson imala je susret sa svojom publikom danas u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. 

Oči Zagreba Slavni Karl-Markus Gauss demantira priču o Paveliću koji skuplja oči neprijatelja karl-markus gauss DENIS DERK Kako Hrvatska izgleda u očima zapadnoeuropskih intelektualaca koji nisu opterećeni nacionalizmom Zdenko Bašić Moj stil odraz je odrastanja s bakama koje su živjele po pravilima mitova
L'Occitane
ČAROBNA PROVANSA
Deset razloga zbog kojih ovih blagdana morate posjetiti Provansu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.