Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi dokumentarci

Tek što smo zaboravili na sudsku sapunicu stoljeća, vratila se drama Johnnyja i Amber

Ron Sachs/CNP
02.03.2023.
u 09:38

HBO je izbacio dva nova dokumentarca koji prate pravni sraz Johnnyja Deppa i Amber Heard

Tek što smo malo zaboravili na sudsku sapunicu stoljeća, HBO Max na svojoj je platformi ponudio dva nova dokumentarca koja prate prošlogodišnji pravni sraz Johnnyja Deppa i njegove bivše partnerice Amber Heard.

Pritom jedan priča stranu "čovjeka koji želi svoj život nazad", ispričanu kroz intervjue s Deppovim odvjetničkim timom ispresijecane snimkama sa suda, a drugi "žene kažnjene jer je progovorila", iako su sudjelovanje u filmu odbili i Heard i njezini odvjetnici.

U američkom pravnom i ljudskopravaškom žargonu postoji izraz "he said, she said", tipično primijenjen na situacije partnerskih konflikata bez svjedoka, u kojima su javnost ili porota tradicionalno skloni žensko ponašanje tumačiti kao histerično ili preuveličano, pogotovo u kontrastu s dopadljivim, staloženijim muškarcem.

Sam format dvaju paralelnih dokumentaraca HBO-a savršeno replicira taj misaoni model, zajedno sa svim problematičnim aspektima koji iz njega proizlaze. I to je otprilike vrhunac toga što nam je HBO novom reciklažom već apsolviranih činjenica uspio ponuditi.

Šteta, jer suđenje Depp – Heard sa svim sivim zonama i medijskim dosegom moglo je poslužiti kao podloga za ozbiljnu studiju o reprezentaciji istine, odnosima moći i njihovim refleksijama na društvo u kojem živimo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije