Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša organizacija

Slavonski Brod traži da Svjetske umjetničke igre vrate dio novca

Svjetske umjetničke igre
Ivica Galovic/PIXSELL
23.08.2017.
u 12:31

Na nekima od najavljenih izložbi posjetitelje su dočekala zaključana vrata, dio umjetnika nije došao, mijenjani su termini....

Grad Slavonski Brod tražit će povrat dijela sredstava uloženih u organizaciju 4. Svjetskih umjetničkih igara, koje su protekli tjedan održane u tom gradu. Naime, Svjetske umjetničke igre najavljene su kao jedinstvena manifestacija koja okuplja pedesetak različitih umjetnika iz cijelog svijeta u svim granama umjetnosti, od glazbene i likovne do kazališta, filma i fotografije. Međutim, organizacija je od samog početka šepala.

Na nekima od najavljenih izložbi posjetitelje su dočekala zaključana vrata, neki umjetnici uopće nisu došli zbog problema s vizama, termini nekih predavanja u posljednji su trenutak izmijenjeni pa su održana u praznim dvoranama, a više od jedne trećine planiranog programa uopće nije izvedeno.

Brođani skloni kulturnim programima s pravom su se pitali čijom su krivnjom ostali prikraćeni za očekivane sadržaje i treba li netko zbog toga biti sankcioniran. Osim što je besplatno ustupio prostore za igre, Grad je za igre iz proračuna izdvojio oko 100 tisuća kuna, pa će od organizatora, udruge “World Art Games”, tražiti povrat dijela dodijeljenog novca.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije