Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene kao muze

Severina je opet postala biblijska žena u viziji slikara Dimitrija Popovića

Dubrovnik: Poznati na otvorenju izložbe Dimitrija Popovića i Marka Vrdoljaka "One su ovdje"
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/11
17.06.2021.
u 09:48

U Dubrovniku otvorena zajednička izložba "One su ovdje" slikara Dimitrija Popovića i umjetničkog fotografa Marka Vrdoljaka

U dubrovačkoj palači Sponza otvorena je zajednička izložba "One su ovdje" slikara Dimitrija Popovića i umjetničkog fotografa Marka Vrdoljaka.

U pitanju je projekt spajanja fotografskog i slikarskog medija u jedinstvenu cjelinu, a izloženo je 21 djelo dimenzija 70×100 za koja su pozirale poznate žene našeg javnog prostora - Nina Badrić, Franka Batelić, Maja Bajamić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Nika Fleiss, Tereza Kesovija, Severina Kojić, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković, Alma Prica, Ana Rucner, Jelena Veljača, Ana Vidović, Alka Vuica, Matija Vuica, Vanda Winter i Tihana Harapin Zalepugin. 

Sve one prvo su fotografirane, a potom je na fotografijama printanim na slikarsko platno intervenirao Dimitrije Popović dodajući im kistom motive kojima su one utjelovile po jedan lik biblijskih žena.

Većina žena koje su bili modeli i inspiracija za ovu izložbu, došal je i na njeno svečano otvorenje u Dubrovnik. Izložba je otvorena do 28. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije