Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treća sezona

Ritam Broadwaya i pregršt komedija na ovogodišnjem "Teatru uz more"

Foto: Teatar uz more
1/2
22.05.2023.
u 19:52

Festival "Teatar uz more" održat će se na ljetnoj pozornici u Lori od 15. lipnja do 15. rujna

Najavljena je treća sezona najvećeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, "Teatar uz more". Kao i prethodnih godina festival će se održati na ljetnoj pozornici u Lori od 15. lipnja do 15. rujna. Na konferenciji za novinare producent Tadija Kolovrat, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukušić, voditelj marketinga, prodaje i promidžbe Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik Tonko Tolić te pisac i dramaturg Igor Weidlich predstavili su festivalski program.

"Uspješna jesensko-zimska sezona je iza nas, a pred nama je još jedno ljeto bogato zanimljivim programom. Na repertoaru će se naći ponajbolje kazališne predstave, mahom komedije, među kojima i nekoliko nacionalnih premijera te zanimljive glazbene večeri", rekao je Kolovrat.

Festival će otvoriti koncertna izvedba hitova iz svjetskih mjuzikala, "U ritmu Broadwaya" kojeg će izvesti poznata i višestruko nagrađivana glumica, glazbena umjetnica i prvakinja HNK Ivana pl. Zajca - Leonora Surian Popov, u režiji Tihane Strmečki. Oživjet će poznate glazbene uspješnice kao što su "Evita", "Poljubi me, Kato", "Sunset Boulevard", "Chicago", "Cabaret", "Aladdin", "Jadnici", "Producenti" te mnogi drugi.

“Teatar uz more“ donosi i predstavu Satiričkog kazališta Kerempuh “Predsjednici&ca“, komediju “Direkt u glavu“ B GLAD Produkcije te dvije premijere “Ništa im neće bit'“ Kazališta Moruzgva te “Kad udari južina“ u izvedbi Petre Kraljev i Jagode Kumrić, autora Igora Weidlicha čije su predstave već igrane i dobro prihvaćene na prijašnjim izdanjima festivala.

“Splitska publika je zaista jedno čudo i uvijek mi je užitak kad je uspijem svojim predstavama nasmijati jer znam da je smijeh iskren i od srca. Ove godine pripremamo još jedan dragulj s fantastičnom Petrom Kraljev i Jagodom Kumrić, predstavu za koju sam siguran da će osvojiti gledatelje. S vremenom sam kao pisac naučio da je upravo ovaj kazališni festival mjesto na kojem će publika pokazati hoće li neka predstava biti hit“, rekao je Weidlich.

Foto: Teatar uz more

Na pozornicama uz more zaigrat će još i “Budala za večeru" Kazališta Virovitica, večer posvećena Arsenu Dediću u izvedbi HNK Šibenik i gostiju, "Mali raj" Glumačke družine Histrioni te neke od komedija koje su već oduševile Splićane "Casabianca" i "Puni Pansion". Ulaznice su za kazališni festival "Teatar uz more" u prodaji od 18. svibnja online na www.teataruzmore.com te u knjižari-papirnici Papirko (Put brodarice 4).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije