Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spisateljski par

Rita Monaldi i Francesco Sorti zvijezde zagrebačkog Interlibera

rita monadli i francesco sorti
arhiv vl
01.11.2011.
u 13:22

Poznati talijanski spisateljski par Rita Monaldi i Francesco Sorti dolaze na ovogodišnji Interliber koji počinje u utorak. U Zagrebu će predstaviti roman "Tajne konklava".

Talijanski spisateljski i bračni par Rita Monaldi i Francesco Sorti slijedećeg će tjedna biti zvijezde Interlibera. Autori napetih povijesnih i političkih trilera kao što su “Imprimatum”, “Secretum” i “Veritas”, ali i romana o zavodniku Salaju koji je u rodu sa Leonardom da Vincijem bili su već u Zagrebu 2008. godine, a zaprešićka Fraktura odlučila se za njihov ponovni posjet Hrvatskoj. Tako će pisci koji ne vole Berlusconija, ali niti Dana Browna, u ponedjeljak 7. studenog u 19 sati nastupiti na tribini Razotkrivanja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu kada će govoriti o novom hrvatskom prijevodu, romanu “Tajne konklava”. Za tu je tribinu potrebno osigurati besplatne ulaznice prijavom na Facebook. A već prvog dana Interlibera, 8. studenog na velikoj pozornici zagrebačkog velesajma u 17 sati Rita Monaldi i Francesco Sorti će predstaviti roman u kojem opat Atto Melani, junak romana iz ciklusa koji je započet “Imprimatumom” progovara o tajnovitim zbivanjima na papinskom dvoru daleke 1700. godine. Riječ je o šestoj knjizi talijanskih autora koji pišu u dvoje, istražuju manje poznate povijesne izvore, jako se brinu o jeziku, a koja je prevedena na hrvatski jezik, pa je riječ o suvremenim autorima koji su iznimno poznati i popularni u Hrvatskoj. Koliko je za sada poznato, na Interliber od stranih pisaca dolaze i autorice ciklusa knjiga o Oksi Pollock i to Anne Plichota i Cedrine Wolf, a dovodi iz Školska knjiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije