Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promotori javljaju

Promotori javljaju da će Sabor sniziti stopu PDV-a za koncerte

INmusic
pixsell
14.04.2013.
u 13:13

Konačna odluka o tome koliko će točno iznositi nova porezna stopa još nije donesena. U udruzi Promo kažu da očekuju dosljednost u odluci te njeno ujednačavanje s poreznom stopom na kino ulaznice od 5 posto

Nakon višekratnih zahtjeva koje je Udruga koncertnih promotera Promo zajedno s Hrvatskom glazbenom unijom uputila Vladi i Saboru Republike Hrvatske, dobili smo informaciju da su Saborski odbor za gospodarstvo i Saborski odbor za financije na prijedlog SDP-ovih zastupnika predložili Ministarstvu financija i Vladi RH uvođenje snižene stope PDV-a za ulaznice za koncerte. Time je vladajuća saborska većina iskazala političku volju za prihvaćanjem naših argumenata te je sada potpuno izvjesno da će vladajuća većina nakon niza godina ispraviti veliku nepravilnost koja je postojala u Zakonu o PDV-u - stoji u priopćenju Udruge koncertnih promotera Promo.

U konačnici to znači da koncerti i veliki festivali ostaju u Hrvatskoj, te da će od njih, uz zainteresiranu publiku,  imati koristi i turistički, ugostiteljski i ini biznis u našoj zemlji, te da je izbjegnuta šteta koju bi prouzročilo primjerice najavljeno seljenje INmusic festivala u susjednu Sloveniju.

No,  konačna odluka o tome koliko će točno iznositi nova porezna stopa još nije donesena. U udruzi Promo kažu da očekuju  dosljednost u odluci te njeno ujednačavanje s poreznom stopom na kino ulaznice od 5 posto, kako je predložilo  Ministarstvo kulture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije