Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetne igre

Prica i Badurina zaslužili ovacije za uloge u "Medeji"

medeja (1)
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/6
04.08.2012.
u 10:25

Karata za četiri preostale predstave nema niti za lijek, a prepune su bile i dvije generalne probe.

Dugotrajnim ovacijama dočekan je kraj druge dramske premijere Dubrovačkih ljetnih igara, Euripidove \"Medeje\" u režiji slovenskog redatelja Tomaža Pandura izvedene na Lovrjencu.

Brojna publika posebno je toplo pozdravila Almu Pricu koja je nastupila u naslovnoj ulozi, ali i glumca Livia Badurinu u zahtjevnoj ulozi čuvara zlatnog runa. Karata za četiri preostale predstave nema niti za lijek, a prepune su bile i dvije generalne probe.

No, već u rujnu koprodukcija Igara i HNK-a u Zagrebu gostovati će na ljubljanskom festivalu u Križankama koje mogu primiti 1500 posjetitelja. A već ove jeseni Pandurovu \"Medeju\" moći će pogledati i publika zagrebačkog HNK-a.

Na premijeri u Dubrovniku pojavili su se i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, likovna umjetnica Jagoda Buić, akademik Luko Paljetak, kazališni redatelj Jagoš Marković, leksikograf Velimir Visković, povjesničar Ivo Banac, glumci Milka Podrug Kokotović, Neva Rošić, Tonko Lonza.

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
15:17 04.08.2012.

stazić se kuži u medeju kao ja u pčelarstvo:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije