Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMAMLJIVA PONUDA

Trend iz 70-ih vraća se u modu: Poslodavci uz veliku povlasticu žele naći radnike

Ilustracija
FREEPIK
17.05.2024.
u 17:28

Sve više poslodavaca uz Njemačkoj sada uz posao nudi najam stana. U vrijeme nedostatka stambenog prostora, poslodavci na ovaj način žele doći do kvalificiranih radnika.

Ono što je bilo vrlo traženo 1970-ih danas se ponovno vraća u modu. Sve više poslodavaca uz Njemačkoj sada uz posao nudi najam stana. U vrijeme nedostatka stambenog prostora, poslodavci na ovaj način žele doći do kvalificiranih radnika.

Lanac supermarketa primjerice traži voditelja tima za tržište u Westerlandu na Syltu. Pronaći povoljan stan na otoku na vrijeme gotovo je nemoguće, tvrtka stoga na probni rok nudi "jeftin poslovni stan" na popularnom otoku. Hoteli na otoku Sjevernog mora također nude "smještaj i obroke" za svoje recepcionare. Bolnice također obećavaju novim medicinskim sestrama pomoć u pronalaženju smještaja, piše Fenix Magazin.

U Frankfurtu potencijalne radnike čistoće žele namamiti obiteljskim stanovima. Pojedine tvrtke svjesne su nedostatka stanova za buduće radnike, stoga u svojim projektima već imaju spremne stanove koje planiraju izgraditi i u koje žele smjestiti svoje radnike. "Priuštivo stanovanje je veliki problem", rekla je glasnogovornica tvrtke koja na ovaj način želi ostati poželjan poslodavac.

Hoteli za smještaj radnika Udruga hotela i restorana Dehoga u Hessenu želi u nerentabilnim hotelima osnovati spavaonice za osoblje koje se obučava. Stambeno tržište posebno je konkurentno za radnike u nižim platnim skupinama, kaže predsjednik udruženja hotela i restorana Dehoga u Hessenu. Postoje planovi s tri frankfurtska hotela. Stanari bi u prvu zgradu mogli useliti početkom 2025. godine.

VEZANI ČLANCI:

Veće tvrtke kao što su BASF i VW ne nude smještaj samo svojim zaposlenicima, već i radnicima ugovornih partnera. I velike bolnice se također oslanjaju na stalni trend stambenog zbrinjavanja radnika. U Wiesbadenu će se na postojećem heliodromu izgraditi 168 stanova, prvenstveno za radnike klinike Horst Schmidt. Prema informacijama Saveznog udruženja njemačkih tvrtki za stanovanje i nekretnine (GdW), u 1970-ima došlo je do procvata izgradnje stanova za radnike – tada ih je izgrađeno oko 450.000. Danas ih je ostalo samo oko četvrtine, navode njemački mediji.

FOTO Ovi ljudi ni krivi ni dužni idu u Sabor: Neki su jedva 'prebacili' 100 glasova, a uživat će u 2500 eura plaće

Ilustracija
1/34
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Blokiran
Blokiran
18:11 17.05.2024.

I s obzirom na cijenu najma, vrlo brzo ce izracunati da im se vise isplati stanogradnja(koju uvijek mogu dobro prodati i jos usput oprati dobit)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije