Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAHRANA U UTORAK

Preminuo arhitekt Slavko Jelinek, autor Zagrepčanke

Slavko Jelinek
Foto: Boris Ščitar
1/3
01.03.2014.
u 19:47

Jelinek je autor brojnih nebodera u Zagrebu, poput onih u Zapruđu i Veslačkoj ulici

Slavko Jelinek, jedan od najplodnijih modernih hrvatskih arhitekata, preminuo je ovaj tjedan u 89. godini, izvijestilo je Društvo arhitekata Zagreba.

Sahrana će biti održana u utorak, 4. ožujka, u 13.30 sati na krematoriju groblja Mirogoj.

Vjerojatno najpoznatije Jelinekovo djelo je poslovna zgrada Zagrepčanka, koju je projektirao s Berislavom Vinkovićem. Dovršena 1976. godine, do izgradnje Eurotowera bila je najviša poslovna zgrada u Hrvatskoj.

Od njegovih ostalih djela najpoznatiji su stambeni tornjevi u novozagrebačkim naseljima Trnsko, Zapruđe i Sopot, na Trešnjevci te Maksimiru. U jednom od tri stambena tornja u Veslačkoj ulici koje je projektirao i sam je živio.

>> Arhitekti upozoravaju, treba paziti da se ne pretjera i ne ode u visine

>> Preminuo arhitekt Boris Magaš, autor 'Poljudske ljepotice'

Komentara 1

PR
prepri43
21:27 01.03.2014.

"Sahrana će biti " ,- Pogreb ili pokop valjda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije